Γιατί αργούν να στεγνώσουν τα μαλλιά σου;

Αν ανήκεις στην κατηγορία γυναικών που αναβάλλουν να λούσουν τα μαλλιά τους γιατί δε διαθέτουν το χρόνο για να τα στεγνώσουν, τότε αυτό το άρθρο σε αφορά.

mallia istock

Ξοδεύεις πολύτιμο χρόνο καθισμένη σε μια άβολη θέση για να στεγνώσεις με το σεσουάρ τα μαλλιά σου ή απλά δεν ασχολείσαι και προτιμάς να κοιμηθείς με βρεγμένα μαλλιά, το οποίο μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στον αυχένα, ημικρανίες και πόνο στην πλάτη, παρά να μπεις στη διαδικασία να τα στεγνώσεις;

Ε λοιπόν, ανήκεις στην κατηγορία των ανθρώπων που τα μαλλιά τους απορροφούν και συγκρατούν μεγάλη ποσότητα νερού, με αποτέλεσμα να καθυστερούν πολύ να στεγνώσουν και συνήθως παρατείνουν τη διάρκεια ανάμεσα στα λουσίματα για να αποφύγουν αυτή τη χρονοβόρα διαδικασία.

Γιατί αργούν να στεγνώσουν τα μαλλιά σου;

Δε γνωρίζουμε πολλά για τα μαλλιά μας. Συνήθως αρκούμαστε να τα κατηγοριοποιούμε σ’ εκείνα με λεπτή ή χονδρή τρίχα, αλλά υπάρχουν πολλά ακόμα χαρακτηριστικά που ορίζουν τη φυσιολογία των μαλλιών και ευθύνονται για το πόσο γρήγορα ή αργά στεγνώνουν.

1. Έχεις χονδρή τρίχα

Η χονδρή τρίχα έχει περισσότερο όγκο και βάρος από τη λεπτή και έτσι χρειάζεται και περισσότερο χρόνο για να στεγνώσει.

2. Είναι λιγότερο πορώδη

Τα έντονα πορώδη μαλλιά στεγνώνουν πιο γρήγορα, καθώς το νερό όσο εύκολα εισχωρεί από τους πόρους της τρίχας τόσο γρήγορα φεύγει. Τα λιγότερο πορώδη μαλλιά, μόλις βραχούν, συγκρατούν περισσότερο νερό και δύσκολα το αποχωρίζονται.

3. Είναι σγουρά

Όσο πιο σφιχτές και πολλές είναι οι φυσικές μπούκλες των μαλλιών σου τόσο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα θα χρειαστείς για να τα στεγνώσεις, γιατί ο ζεστός αέρας περνά πιο εύκολα στα ίσια μαλλιά παρά ανάμεσα από τις μπούκλες των σγουρών.

4. Είναι πολύ πυκνά

Η πυκνότητα των μαλλιών είναι ανεξάρτητος παράγοντας από τη διάμετρο της τρίχας. Μπορεί να έχεις λεπτή τρίχα και να απορείς γιατί δε στεγνώνουν γρήγορα, αλλά να είναι αρκετά πυκνά ώστε η διαδικασία του στεγνώματος να καθυστερεί.

Δες εδώ: 3 φυσικά έλαια που θα κάνουν τα μαλλιά να μακρύνουν γρηγορότερα

Πώς θα εξασφαλίσεις γρήγορο στέγνωμα

Γνωρίζοντας τους λόγους που τα μαλλιά σου αργούν να στεγνώσουν, ακολούθησε τα παρακάτω tips για να επιταχύνεις το στέγνωμα.

1. Πάρε τη σωστή πετσέτα

Επίλεξε μια πετσέτα με μικροΐνες η οποία απορροφά τη διπλάσια ποσότητα από μια συμβατική. Αν δεν έχεις, μπορείς να τυλίξεις τα μαλλιά σου με ένα βαμβακερό Τ-shirt το οποίο βοηθά και στη μείωση του φριζαρίσματος.

2. Τσαλάκωσε την τρίχα!

Όταν είναι νωπά, άπλωσε με τα δάχτυλά σου ένα ενυδατικό θερμοπροστατευτικό προϊόν εξειδικευμένο για μπούκλες "τσαλακώνοντας" με κινήσεις μασάζ τα μήκη και τις άκρες τους, ώστε να έχεις πιο γρήγορα διαμορφωμένες μπούκλες.

3. Στέγνωσε σταδιακά

Ξεκίνησε το στέγνωμα με σεσουάρ στην πιο χαμηλή θερμότητα και αύξησε σταδιακά, αφού πρώτα στεγνώσει το 60% των μαλλιών σου.

Δες ακόμη: Οι νέοι κανόνες στο λούσιμο μαλλιών

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i