Λεμφικό μασάζ | Ο καλύτερος τρόπος να χάσεις πόντους και να δείξεις νεότερη χωρίς νυστέρι

Η κορυφαία lymphatic drainage expert Έφη Στρατή σού εξηγεί πώς θα χάσεις γρήγορα πόντους κάνοντας λεμφικό μασάζ.

Έφη Στρατή

Πόσο ανάγκη έχεις το λεμφικό μασάζ; Με ποιο τρόπο σμιλεύει τη σιλουέτα σου και πόσους πόντους χάνεις; Συναντήσαμε την κορυφαία lymphatic drainage expert Έφη Στρατή και μας απάντησε σε όλα.

Μερικά χρόνια πριν το λεμφικό μασάζ ήταν κάτι σαν αστικός μύθος. Μαθευόταν από στόμα σε στόμα σε έναν κύκλο μιας μυημένης στα μυστικά της ομορφιάς ελίτ. Πλέον, η μέθοδος του λεμφικού μασάζ καθιερώθηκε, διαδόθηκε ευρύτερα και όχι μόνο διεθνούς φήμης σταρ πίνουν νερό στο όνομά του, αλλά και γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων το προτείνουν ως συμπληρωματική θεραπεία ή ως μετεγχειρητική αντιμετώπιση για γρήγορη αποκατάσταση. Αυτό το αναπόσπαστο κομμάτι της αυτοφροντίδας, για όσους επιζητούν την ψυχική, πνευματική και σωματική ισορροπία, αξίζει να το γνωρίσουμε καλύτερα και εις βάθος.

Πριν σας ρωτήσω για το λεμφικό μασάζ, θεωρώ απαραίτητο να καταλάβουμε τι ακριβώς είναι η λέμφος.

Σωστά. Για να κατανοήσει κανείς καλύτερα τις μεθόδους και τις τεχνικές της λεμφικής αποστράγγισης, θα πρέπει πρώτα να καταλάβει πώς λειτουργεί το λεμφικό σύστημα του ανθρώπινου οργανισμού, ο αφανής ήρωας του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Η λέμφος είναι ένα παχύρρευστο υγρό που ρέει στο σώμα μας φυσικά μέσα από μια άψογα ενορχηστρωμένη βιολογική "χορογραφία". Σκοπός της ροής, μέσω των λεμφαγγείων και των λεμφαδένων, είναι η αποβολή όλων των πλεοναζόντων υγρών από το σώμα. Η στασιμότητα της λέμφου μπορεί να προκαλέσει από σοβαρά ως ήπιας σημασίας νοσήματα. Τα οιδήματα, οι φλεγμονές, η κατακράτηση υγρών και η εμφάνιση της κυτταρίτιδας είναι το πρώτα καμπανάκια που "ηχούν" και προειδοποιούν για την ανάγκη επαναφοράς μιας φυσιολογικής ροής στη λεμφική κυκλοφορία.

Δηλαδή, το λεμφικό μασάζ ουσιαστικά ενεργοποιεί μηχανικά την κίνηση της λέμφου;

Ακριβώς. Ο θεραπευτής μιμείται με τις μαλάξεις του τη μοναδική κίνηση των λεμφογάγγλειων του ανθρωπίνου σώματος και ωθεί τη λέμφο για να επιτευχθεί η αποστράγγιση και κατά συνέπεια η αποτοξίνωση του σώματος.

Η ερώτηση του ενός εκατομμυρίου: Πότε βλέπουμε αποτελέσματα;

Τα αποτελέσματα είναι θεαματικά και αυταπόδεικτα. Από την πρώτη κιόλας συνεδρία ο θεραπευόμενος φεύγει με ένα αίσθημα αλλαγής. Το δέρμα βελτιώνεται ως προς την υφή και τον τόνο. Μετά τις πρώτες 5 συνεδρίες, οι οποίες είναι καλό να γίνονται σε σύντομο χρονικό διάστημα, παρατηρείται σύσφιξη και απαλλαγή από το αίσθημα "φουσκώματος", ενώ πλησιάζοντας σταδιακά προς τις 10 η κυτταρίτιδα υποχωρεί.

Έφη Στρατή

Πόσο διαρκεί η κάθε συνεδρία;

Μια συνεδρία λεμφικού μασάζ διαρκεί περίπου από 45 έως 60 λεπτά.

Τι πρέπει να κάνουμε πριν και τι μετά από μία συνεδρία λεμφικού μασάζ;

Προτού ξεκινήσετε, καλό θα ήταν να έχετε πιει αρκετό νερό και να έχετε αποφύγει την εκγύμναση με βάρη. Μετά το πέρας της συνεδρίας η σωστή ενυδάτωση, η διατροφή, η διατήρηση καλής φυσικής κατάστασης και η εφαρμογή κάποιου προϊόντος με συσφικτική ή αντικυτταριτιδική δράση θα απογειώσουν τα αποτελέσματα.

Έχω ακούσει ότι κυρίως στην αρχή πονάει...

Η λεμφική αποστράγγιση είναι εξ ορισμού ήπια και ανώδυνη.

Επιτρέπεται σε εγκύους;

Είναι μια μέθοδος που προτείνουν πολλοί γυναικολόγοι για την περίοδο της εγκυμοσύνης και της εμμηνόπαυσης.

Εκτός από το αδυνάτισμα, πού αλλού βοηθάει;

Βοηθά στο να νιώσεις ευεξία ή και να τονώσεις το ανοσοποιητικό σου. Ας μην ξεχνάμε και τις αισθητικές προεκτάσεις που το έφεραν στο προσκήνιο εξαρχής. Όποιος θέλει να αδυνατίσει, να φαίνεται νεότερος χωρίς νυστέρι και να απαλλαγεί από τη φλεγμονή που προκαλεί την κυτταρίτιδα, πρέπει οπωσδήποτε να το δοκιμάσει!

Πολλές γυναίκες προσπαθούν μάταια να αλλάξουν το σώμα τους και απογοητεύονται. Ποια συμβουλή τους δίνετε;

Όλα είναι θέμα πνευματικής βούλησης και αλλαγής mindset. Η υιοθέτηση ενός υγιέστερου τρόπου ζωής, που περιλαμβάνει σωστή διατροφή, άσκηση και αυτοφροντίδα έχει τόσο ευεργετικά αποτελέσματα, που δύσκολα τον εγκαταλείπει κανείς. Σ’ αυτό το σημείο εγώ βοηθώ υπενθυμίζοντας στις πελάτισσές μου τους στόχους τους και ενθαρρύνοντάς τες να κάνουν την αλλαγή που τους αξίζει. Άλλωστε δεν είναι τυχαία η signature φράση μου: "Βοηθάω τις γυναίκες ν’ αγαπήσουν το σώμα τους".

Από το SHAPE Ιανουαρίου '24 που κυκλοφορεί στα περίπτερα με εξώφυλλο την Βασιλική Ρούσσου και δώρο μάσκα μαλλιών της mastic spa. 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i