Πότε ένα σαμπουάν σταματά να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των μαλλιών μας;

Μερικά από τα haircare προϊόντα που ξεχωρίζουμε τώρα, αν είσαι σε φάση αλλαγής.

sampoo istock

Έχει συμβεί και σε εσένα να έχεις ανακαλύψει τα προϊόντα- σαμπουάν & conditioner- που ενώ ανταποκρινόντουσαν άψογα στις ανάγκες των μαλλιών σου, κάποια στιγμή ξαφνικά σταμάτησαν να έχουν την ίδια αποτελεσματική δράση; Κι όμως αυτό είναι κάτι που μπορεί να συμβεί και υπάρχει εξήγηση γι’ αυτό.

Στην πραγματικότητα δεν είναι τα ίδια τα προϊόντα που σταματούν να λειτουργούν, αλλά με την πάροδο του χρόνου αλλάζουν οι ανάγκες του τριχωτού της κεφαλής από πολλούς και διαφορετικούς παράγοντες. Κάπως έτσι, η αποτελεσματικότητα που βλέπουμε μπορεί να αλλάξει εντελώς ανάλογα με την κατάσταση των μαλλιών μας τη δεδομένη ημέρα. Τι πρέπει, λοιπόν, να κάνουμε εμείς;

Το να αλλάζουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε για το λούσιμο των μαλλιών μας είναι αρκετά καλό. Από την άλλη μπορούμε να προσθέσουμε και κάποια επιπλέον βήματα στην haircare ρουτίνα που ακολουθούμε όπως για παράδειγμα το να επιλέξουμε μια αποτελεσματική μάσκα θεραπείας και να την καθιερώσουμε δύο φορές την εβδομάδα για να δώσουμε extra boost στα μαλλιά μας ή να διαλέξουμε ένα προϊόν για να κάνουμε απολέπιση στο τριχωτό της κεφαλής μια φορά την εβδομάδα. Αυτό το βήμα θα αναζωογονήσει ορατά το hairlook μας.

Δες περισσότερα στο elle.gr 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i