Ακριβά καλλυντικά | Τι πραγματικά πληρώνεις;

Ήρθε η στιγμή να μάθεις αν τα ακριβά καλλυντικά αξίζουν και αν τα συστατικά που περιέχουν είναι αποτελεσματικά.

beauty istock

Γιατί τα ακριβά καλλυντικά κοστίζουν και μας βάζουν στον πειρασμό να ξοδέψουμε ένα αρκετά σημαντικό χρηματικό ποσό; Πιστεύουμε πραγματικά ότι ένα μικρό βαζάκι είναι τόσο θαυματουργό, για να επενδύσουμε τα χρήματά μας, ή μήπως απλώς μας γοητεύει η φανταχτερή συσκευασία του, η μεταξένια υφή και το μεθυστικό του άρωμα;

Συστατικά vs Συσκευασία

Είσαι βέβαιη ότι μέσα σε μια πολύ ακριβή κρέμα κρύβεται και μια καινοτόμα σπάνια φόρμουλα που προσφέρει θεαματικά αποτελέσματα, γιατί άλλωστε να κοστίζει τόσα χρήματα; Όσο πολυτελής και να είναι η συσκευασία της, δεν παύει να είναι ένα βάζο που μετά από ένα μήνα θα το πετάξεις στην καλύτερη περίπτωση στην ανακύκλωση.

Ναι, το πιο πιθανό είναι ένα πολύ ακριβό προϊόν περιποίησης να συνοδεύεται από μια καινοτόμα φόρμουλα και να έχει ταυτόχρονα εντυπωσιακή συσκευασία. Όμως, όταν μια φόρμουλα είναι εξαιρετικά αποτελεσματική, αντιγράφεται από άλλες εταιρείες καλλυντικών ή μπορεί και να μετακινηθεί εσωτερικά, όπως λέμε, σε μια εταιρεία που διαθέτει μάρκες στο κανάλι της επιλεκτικής αλλά και της ευρείας αγοράς και έτσι θα μπορείς να βρεις αυτή τη φόρμουλα και στις συνθέσεις πολύ πιο οικονομικών προϊόντων.

6 κόλπα για να κάνεις σωστές αγορές καλλυντικών και να ξοδεύεις λιγότερα

Τι πραγματικά πληρώνεις

Κάποιες λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά στην τιμή και τη φόρμουλα, όπως, για παράδειγμα, αν ένα προϊόν διαθέτει σιλικόνες, έχει και πιο βελούδινη ελκυστική υφή. Δεν είναι, όμως, μόνο αυτό.

Η κάθε μεγάλη εταιρεία καλλυντικών έχει κατοχυρώσει και τον δικό της αποκλειστικό συνδυασμό συγκεκριμένων συστατικών και αυτός φτιάχνεται ειδικά γι’ αυτήν από τα εργαστήρια. Αυτός ο συνδυασμός είναι μυστικός και έτσι δεν μπορεί να αντιγραφεί, αλλά επίσης δε διευκρινίζεται στον καταναλωτή τι ακριβώς περιέχει.

Έτσι, μπορεί να περιέχει, για παράδειγμα, 90% νερό και μόνο 10% ενεργά συστατικά και στην ετικέτα να προβάλλονται μόνο τα ενεργά συστατικά και ο καταναλωτής να νομίζει ότι είναι αποτελεσματική, ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι.

Tips για σωστές αγορές

Πριν αγοράσεις κάποιον προϊόν:

  • Αναζήτησε τις κλινικές δοκιμές. Όταν μια εταιρεία επενδύει σε κλινικές δοκιμές και τις δημοσιεύει, αυτό αποτελεί ένα πολύ θετικό στοιχείο.
  • Επίλεγε προϊόντα που διαθέτουν συστατικά γνωστά για την αποτελεσματικότητά τους, όπως οι βιταμίνες C και Ε, η ρετινόλη και το φερουλικό οξύ.
  • Μην ξεχνάς ότι στην ετικέτα με τα συστατικά αναγράφονται πρώτα τα συστατικά με τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα. 

Διάβασε ακόμη: Συστατικά καλλυντικών: Μην αγοράσεις καλλυντικά πριν διαβάσεις αυτό!

 

ΑΠΟ ΤΟ SHAPE ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ '24 ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΜΕ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΤΗΝ ΜΥΡΤΩ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΣΟΥΠΕΡ ΔΩΡΟ ΤΗΝ MAX VOLUME MASCARA ΤΗΣ MD PROFESSIONNEL.   

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i