Δες πώς θα κάνεις σωστά το "skin slugging", την πιο δημοφιλή τάση ενυδάτωσης προσώπου

Η skincare τάση από την Κορέα για σούπερ λαμπερό δέρμα και 5 κρέμες για να την πετύχεις.

skin iStock

Το ενυδατωμένο, γεμάτο θρέψη και λάμψη πρόσωπο είναι ο απώτατος στόχος κάθε skincare lover που σέβεται τον εαυτό της. Ευτυχώς, η τάση του facial slugging, που βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων για πολλές γυναίκες, έχει ως μοναδικό στόχο την ενυδάτωση και τη θρέψη της επιδερμίδας.

Τι είναι το "slugging manicure" που δοκιμάζουν τελευταία όλες οι skincare gurus;

Τι είναι το facial ή skin slugging;

Πρόκειται για την εφαρμογή βαζελίνης στο πρόσωπο μετά την ολοκλήρωση της skincare ρουτίνας κάθε βράδυ και λίγο πριν τον ύπνο, τις ώρες δηλαδή εκείνες που πραγματοποιείται και η ανάπλαση των κυττάρων. Μετά τον ορό και την κρέμα νύχτας, απλώνεις τη βαζελίνη ώστε να "κλειδώσεις" την υγρασία στο δέρμα σου, κάτι που έχει σημασία να γίνεται ιδίως τους χειμερινούς μήνες που το δέρμα υποφέρει από έντονη ξηρότητα. Επομένως, όσες γυναίκες έχουν ξηρή επιδερμίδα μπορούν να υιοθετήσουν το συγκεκριμένο trend άφοβα στην καθημερινότητά τους. Απεναντίας, εάν έχεις λιπαρό δέρμα με ακνεϊκές τάσεις, καλό είναι να το αποφύγεις ή να το δοκιμάζεις πολύ αραιά, καθώς η βαζελίνη ενδέχεται να φράξει τους πόρους σου και να ευνοήσει break outs ακμής.

Τι γίνεται αν θες να εφαρμόσεις και οξέα ή ρετινόλη;

Προτείνεται να μην συνδυάζεις τη βαζελίνη με ρετινόλη ή οποιοδήποτε άλλο δραστικό συστατικό, καθώς είναι πολύ πιθανόν να δημιουργηθούν ερεθισμοί, μιας και η βαζελίνη λειτουργεί σαν αδιαπέραστο φιλμ που κρατάει στο δέρμα οποιοδήποτε προϊόν έχει ήδη εφαρμοστεί. 

Αν όμως θες οπωσδήποτε να ενυδατώσεις το πρόσωπό σου αφού εφαρμόσεις ρετινόλη, μπορείς να απλώσεις μια αναπλαστική κρέμα αντί για βαζελίνη, η οποία όχι μόνο θα θρέψει σε βάθος το δέρμα αλλά και θα το καταπραΰνει, αποτρέποντας οποιοδήποτε ερεθισμό μπορεί να προκύψει εξαιτίας της ρετινόλης.

Δες τις πιο αποτελεσματικές αναπλαστικές κρέμες:

 

Cicapair Tiger Grass Repair cream, Dr. Jart+

Cicapair Tiger Grass Repair cream, Dr. Jart+

Κρέμα με μεταξένια λεία υφή με μια νότα αναζωογονητικής μυρωδιάς λεβάντας καταπραΰνει, ηρεμεί και ενυδατώνει την όψη του ερεθισμένου δέρματος.

Cicaplast Baume B5+, La Roche Posay

Cicaplast Baume B5+, La Roche Posay

Από την πρώτη κιόλας ημέρα χρήσης, το βάλσαμο πολλαπλών χρήσεων La Roche-Posay Cicaplast Baume B5+ ενισχύει την ταχύτερη ανάπλαση της επιδερμίδας. Είναι κατάλληλο για βρέφη και μειώνει τα σημάδια ερεθισμού. Καταπολεμά το μυρμήγκιασμα και το τράβηγμα, θρέφει την επιδερμίδα και αποκαθιστά τον προστατευτικό φραγμό.

Epitheliale A.H. Ultra Soothing Repairing Cream, A-Derma

Epitheliale A.H. Ultra Soothing Repairing Cream, A-Derma

Η A-Derma Epitheliale A.H. Ultra Soothing Repairing Cream είναι μια καταπραϋντική & επανορθωτική κρέμα για το εύθραυστο δέρμα έπειτα από επιφανειακές δερματολογικές και επιδερμικές πράξεις. Διαθέτει ελεγμένη αποτελεσματικότητα έπειτα από απολέπιση, εφαρμογή laser και τατουάζ. Χάρη στο φυσικό εκχύλισμα Περουβιανής λιάνας και το κατοχυρωμένο δραστικά συστατικό Cicahyalumide®, η καινοτόμος σύνθεση της κρέμας Epitheliale A.H. Ultra προσφέρει τριπλή δράση : επιταχύνει την επούλωση, μειώνει τη δημιουργία ουλών και σημαδιών και καταπραΰνει από τον δερματικό πόνο.

Advanced Repair Ointment Επανορθωτική Αλοιφή , CeraVe

Advanced Repair Ointment Επανορθωτική Αλοιφή , CeraVe

Μία επανορθωτική αλοιφή με 3 απαραίτητα ceramides & υαλουρονικό οξύ, για πρόσωπο, σώμα και χείλη. Προστατεύει και ανακουφίζει άμεσα το πολύ ξηρό και τραχύ δέρμα. Βοηθάει στην αποκατάσταση του επιδερμιδικού φραγμού.

Cicalfate+ Creme Reparatrice Protectrice, Avene

Cicalfate+ Creme Reparatrice Protectrice, Avene

Κρέμα με πλούσια υφή, ειδικά σχεδιασμένη για την καταπράϋνση των ερεθισμών, των κοκκινίλων και των αισθημάτων θερμότητας του δέρματος, μετά από μια επιφανειακή δερματολογική πράξη.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i