Sugar You: Τι συμβαίνει στην επιδερμίδα σου όταν σταματάς να τρως ζάχαρη;

Ακόμα και αν δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς ζάχαρη, διαβάζοντας αυτό το άρθρο θα αναθεωρήσεις κάποια πράγματα.

skin istock

Ίσως δεν το γνώριζες, αλλά είναι γνωστό ότι οι ζαχαρούχες τροφές συμβάλουν στη πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας όπως και ότι πρέπει να αποφεύγονται όταν ερχόμαστε αντιμέτωπες με την ακμή. Έτσι, είναι πολύ λογικό πολλές φορές οι δερματολόγοι να συστήνουν μια διατροφή με περιορισμό στη ζάχαρη. Ωστόσο, εμείς, θέλοντας να μάθουμε ακριβώς τι συμβαίνει με αυτό το γλυκαντικό στοιχείο, διαβάσαμε όσα δηλώνουν οι δερματολόγοι Dr. Debra Jaliman, M.D. και Dr. Simran Sethi, σχετικά με αυτή την ουσία και την επιδερμίδα μας.

Πώς συμβάλει η ζάχαρη στη γήρανση του δέρματος και τι θα παρατηρήσουμε να συμβαίνει στο δέρμα μας αν δεν την καταναλώνουμε

Η ζάχαρη βρίσκεται σε αμέτρητα επεξεργασμένα τρόφιμα, τα οποία και οι δύο ειδικοί λένε ότι πρέπει να αποφεύγουμε όταν στοχεύουμε σε ένα πιο σφριγηλό δέρμα με λιγότερα ξεσπάσματα ακμής. "Αποφύγετε τα επεξεργασμένα τρόφιμα όπως η ζάχαρη και τα γαλακτοκομικά, καθώς προκαλούν δερματικές εξάρσεις", λέει ο Jaliman και συνεχίζει, "Τα επεξεργασμένα σάκχαρα γλυκοποιούν το κολλαγόνο που σκληραίνει και γερνά το δέρμα". Μάλιστα, για όσους έχουν δέρμα με τάση ακμής ή λιπαρή επιδερμίδα, ο Jaliman λέει, ότι τα γαλακτοκομικά- και ειδικά τα γαλακτοκομικά προϊόντα με πολλή ζάχαρη- μπορούν να κάνουν το δέρμα μας να δείχνει χειρότερο αλλά και να επιδεινώσουν την έξαρση.

Έτσι, όταν σταματήσουμε να τρώμε αυτά τα είδη τροφών και ποτών, θα παρατηρήσουμε ότι το δέρμα μας γίνεται αμέσως πιο σφριγηλό με λιγότερα ξεσπάσματα ακμής. Ωστόσο, για να είμαστε σαφείς, σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ της φυσικής ζάχαρης (όπως βρίσκεται στα φρούτα) και των προστιθέμενων σακχάρων/τεχνητών γλυκαντικών.

Η συνέχεια στο elle.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i