Θέλεις τέλεια πόδια; Πες τέλος στις ευρυαγγείες!

Η σκληροθεραπεία δίνει τη λύση στο ενοχλητικό πρόβλημα.

07.01.2017

εχεις διαβασει

Οι ευρυαγγείες είναι οι αντιαισθητικές μικρές κόκκινες και μπλε φλέβες που εμφανίζονται σαν ιστός αράχνης στα κάτω άκρα και είναι ένα πρόβλημα που αφορά κυρίως τις γυναίκες. Συνήθως εκδηλώνονται λόγω κληρονομικότητας, ορμονικών μεταβολών ή εγκυμοσύνης, ενώ η κατάστασή τους μπορεί να επιδεινωθεί λόγω παχυσαρκίας, καπνίσματος, έλλειψης κίνησης, ζέστης και έκθεσης στον ήλιο. Καθώς σε κάποιες περιπτώσεις είναι πιθανό να αποτελούν ένδειξη ανεπάρκειας μεγαλύτερων φλεβών, πιο βαθιά, είναι σκόπιμο πριν από την έναρξη της θεραπείας να γίνεται έλεγχος με triplex ολόκληρου του φλεβικού δικτύου του άκρου.

Αν και είναι κυρίως αισθητικό πρόβλημα, οι ευρυαγγείες ίσως είναι ένδειξη ανεπάρκειας μεγαλύτερων φλεβών.

Τι είναι η σκληροθεραπεία

Πρόκειται για αποτελεσματική θεραπεία που γίνεται με την έγχυση στις παθολογικές φλέβες ειδικού διαλύματος με πολύ λεπτή βελόνα. Αυτό προκαλεί ελεγχόμενη βλάβη του φλεβικού τοιχώματος, με αποτέλεσμα η φλέβα τελικά να εξαφανίζεται.

  • Είναι ασφαλής και ανώδυνη μέθοδος που εφαρμόζεται σε συνεδρίες 30-45 λεπτών στο ιατρείο.
  • Κατόπιν τοποθετείται στο πόδι ένας ειδικός ελαστικός επίδεσμος ή κάλτσα διαβαθμισμένης συμπίεσης για ορισμένο χρονικό διάστημα (5-10 ημέρες).
  • Η καθημερινή δραστηριότητα γίνεται κανονικά, αλλά η έντονη άσκηση αποφεύγεται για μία εβδομάδα περίπου.
  • Ένα μήνα μετά γίνεται επανεκτίμηση και πιθανές μικρές διορθώσεις.

 

_M9A4736

Ευχαριστούμε τον Χρήστο Ρηγόπουλο, αγγειολόγο, αγγειοχειρουργό, επιµελητή Αγγειοχειρουργικής Κλινικής «Ευρωκλινική Αθηνών» και επιστηµονικό υπεύθυνο του Αγγειολογικού Τµήµατος της Cosmetic Derma Medicine (www.aggeioxeirourgiki.eu).

Περισσότερα από Μόδα & Ομορφιά

Mε αυτή τη νέα μέθοδο αδυνατίσματος χάνεις έως και 2 πόντους από την πρώτη εφαρμογή

Το νέο μηχάνημα Endola συνδυάζει την τεχνολογία νέας γενιάς HIFU και χρησιμοποιείται για τη διαμόρφωση του σώματος. Πέτυχε σύσφιγξη σώματος και καταπολέμηση του λίπους και της κυτταρίτιδας μη επεμβατικά.

Under the Sun by H&M Διαγωνισμός | Aκολούθησε τη Χρυσιάννα Ανδριοπούλου στις Σπέτσες και κέρδισε την ίδια μοναδική εμπειρία
Under the Sun by H&M Διαγωνισμός | Aκολούθησε τη Χρυσιάννα Ανδριοπούλου στις Σπέτσες και κέρδισε την ίδια μοναδική εμπειρία

Η Χρυσιάννα Ανδριοπούλου (@shopranoblog) μας ταξιδεύει στις κοσμοπολίτικες Σπέτσες φορώντας τα πιο fashionable looks από τη νέα συλλογή της H&M!

Βρήκαμε τα κεριά που ενισχύουν την έρευνα για τον καρκίνο του μαστού

Η περίφημη σειρά κεριών Baobab Collection φέτος υποστηρίζει την έρευνα για τον καρκίνο του μαστού με μία αποκλειστική συλλογή αρωματικών κεριών που ονομάζεται “WOMEN”.

Under the Sun by H&M Διαγωνισμός | Aκολούθησε τη Ζήνα Χαρκόπλια στη Σαντορίνη και κέρδισε την ίδια μοναδική εμπειρία
Under the Sun by H&M Διαγωνισμός | Aκολούθησε τη Ζήνα Χαρκόπλια στη Σαντορίνη και κέρδισε την ίδια μοναδική εμπειρία

Η διεθνούς φήμης fashion blogger Ζήνα Χαρκόπλια ταξίδεψε στη Σαντορίνη και μας μεταφέρει την πιο stylish καλοκαιρινή εμπειρία μέσα από 3 φανταστικά looks.

#shapegreece