Το αυτοάνοσο που ταλαιπωρεί την Κατερίνα Καινούργιου

Οι αυτοάνοσες παθήσεις "προτιμούν" τις γυναίκες, ανάμεσά τους και την Κατερίνα Καινούργιου όπως αποκάλυψε η ίδια στην εκπομπή της.

katken85 instagram @katken85

Οι αυτοάνοσες παθήσεις είναι πολλές και δείχνουν μία... προτίμηση στο γυναικείο φύλο. Από αυτές, κάποιες είναι λιγότερο και άλλες περισσότερο σοβαρές. Στη σημερινή της εκπομπή η δημοφιλής παρουσιάστρια Κατερίνα Καινούργιου αποκάλυψε ότι μετά από εξετάσεις που έκανε ανακάλυψε ότι πάσχει από θυρεοειδίτιδα Χασιμότο. 

"Εγώ έχω Χασιμότο. Δεν είναι κάτι σοβαρό, μην αγχώνεστε. Έχει να κάνει με τις ορμόνες. Το ρυθμίζεις, με τον θυρεοειδή έχει σχέση. Είναι όταν πολλές φορές νιώθεις υπερβολική κούραση. Θα το ψάξω. Το έχει πολύ μεγάλο ποσοστό γυναικών. Έχει νομίζω σχέση με το στρες και το άγχος" είπε η Κατερίνα Καινούργιου.

Διαβάστε Επίσης

Τι είναι η θυρεοειδίτιδα Χασιμότο 

Η θυρεοειδίτιδα Χασιμότο (Hashimoto) ανήκει στο φάσμα των αυτοάνοσων νόσημάτων του θυρεοειδούς και χαρακτηρίζεται από την καταστροφή των θυρεοειδικών κυττάρων. Πρόκειται για μία χρόνια λεμφοκυτταρική θυρεοειδίτιδα κατά την οποία ο θυρεοειδής αδένας καταστρέφεται από την επίθεση που δέχεται από το ίδιο το ανοσοποιητικό σύστημα. Η νόσος αυτή είναι η πιο συχνή αιτία που προκαλεί τον υποθυρεοειδισμό και σε γενικές γραμμές είναι εύκολα αντιμετωπίσιμη αλλά ποτέ δεν θα υπάρξει οριστική ίαση. Αν δηλαδή διαγνωστείς με αυτή τη διαταραχή, θα πρέπει να παίρνεις για όλη σου τη ζωή φάρμακο που θα ρυθμίζει τη λειτουργία του θυρεοειδούς.  

Μάθε εδώ περισσότερα γι' αυτή τη συχνή διαταραχή του θυρεοειδούς. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i