Ώρα για detox: 3 συμβουλές που θα βοηθήσουν

Εάν νιώθεις ότι για κάποιες ημέρες... ξέφυγες στη διατροφή και την κατανάλωση αλκοόλ, μια πιο στοχευμένη αποτοξίνωση μπορεί να σε βοηθήσει να νιώσεις ξανά γεμάτη ενέργεια και καλή διάθεση.

Αποτοξίνωση - detox istock

Eίναι αλήθεια ότι ο οργανισμός διαθέτει το δικό του "σύστημα αποτοξίνωσης", διαφορετικά, οι τοξίνες που θα συσσωρεύονταν θα δημιουργούσαν ένα πολύ επιβαρυντικό περιβάλλον και θα δυσχέραιναν τη λειτουργία του. Ωστόσο, κατά διαστήματα και ακόμα περισσότερο μετά από περιόδους που το… παρακάνεις στη διατροφή και την κατανάλωση αλκοόλ μια πιο στοχευμένη αποτοξίνωση μπορεί να σε βοηθήσει να νιώσεις ξανά γεμάτη ενέργεια και καλή διάθεση. Οι παρακάτω συμβουλές είναι δοκιμασμένες και σου τις προτείνουμε, πάντα με τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού σου. 

Διαβάστε Επίσης

Περιόρισε την κατανάλωση αλκοόλ

Ακόμα καλύτερα, βγάλ’ το εντελώς από τη ζωή σου για ένα διάστημα. Το ίδιο το αλκοόλ μπορεί να δράσει "τοξικά" στον οργανισμό, ενώ επηρεάζει αρνητικά τη λειτουργία του ήπατος, ενός από τα βασικά όργανα αποτοξίνωσης του σώματος. 

Διαβάστε Επίσης

Κοιμήσου καλύτερα

Κατά τη διάρκεια του ύπνου τα κύτταρα ανανεώνονται και ο οργανισμός αποκαθιστά τυχόν φθορές. Επιπλέον, η στέρηση ύπνου επηρεάζει αρνητικά τις φυσικές λειτουργίες αποτοξίνωσης του οργανισμού επιτρέποντας τη συσσώρευση τοξινών. 

Πιες περισσότερο νερό

Όχι μόνο θα βοηθήσει στην αποβολή των τοξινών από το κυκλοφορικό σύστημα, αλλά η επαρκής ενυδάτωση ενισχύει όλες τις λειτουργίες του οργανισμού, ρυθμίζει τη θερμοκρασία του σώματος, λιπαίνει τις αρθρώσεις, βοηθά την πέψη και την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών από τη διατροφή. 

Διαβάστε Επίσης

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i