Τα πλεονεκτήματα της laser λιθοτριψίας σε ουρολογικές επεμβάσεις

Μάθε γιατί η χρήση laser σε ουρολογικές επεμβάσεις είναι η ιδανική επιλογή.

27.03.2015

εχεις διαβασει

Οι λίθοι του ουροποιητικού συστήματος βασανίζουν εκατομμύρια ανθρώπους με πόνους και ενοχλήσεις, ενώ μελέτες έχουν δείξει πως περίπου το 25% των πασχόντων από λιθίαση έχουν και κάποιο συγγενή με το ίδιο πρόβλημα.

Μια άλλη ενοχλητική κατάσταση, που αφορά πολλούς άνδρες, είναι η καλοήθης υπερπλασία του προστάτη. Και οι δύο περιπτώσεις μπορούν, πλέον, να αντιμετωπιστούν εύκολα, χάρη στη χρήση laser.

Η laser λιθοτριψία

Η χρήση του Holmium laser (Ho:YAG) αποτελεί ιδανική επιλογή για την αντιμετώπιση της λιθίασης του ουροποιητικού συστήματος με διουρηθρική εφαρμογή. Η επαναστατική τεχνική της laser λιθοτριψίας εκμεταλλεύεται την τεχνολογία αιχμής των Holmium laser (Ho:YAG) και θεωρείται η θεραπεία εκλογής σε πολλές περιπτώσεις λιθίασης του ουροποιητικού, τείνοντας να «εκτοπίσει» την τεχνική Εξωσωματικής Λιθοτριψίας με Υπερήχους (ESWL).

Η laser λιθοτριψία είναι τεκμηριωμένη με μακροχρόνιεςμελέτες από καταξιωμένες κλινικές και ερευνητικά κέντρα, τόσο για την αποτελεσματικότητά της όσο και για την ασφάλεια του ασθενούς σε σχέση με την τεχνική Εξωσωματικής Λιθοτριψίας με Υπερήχους (ESWL), αλλά και με άλλες μεθόδους διουρηθρικής λιθοτριψίας.

Με τη βοήθεια μιας εύκαμπτης οπτικής ίνας που εισέρχεται στο ενδοσκόπιο, αποδίδεται επαρκής ενέργεια Holmium laser στο λίθο ώστε να κονιορτοποιηθεί.

Τα πλεονεκτήματα

Τα πλεονεκτήματα της laser λιθοτριψίας είναι πολλά και η εφαρμογή της ωφελεί σε πολλαπλά επίπεδα τον ασθενή.

Συγκεκριμένα, προσφέρει:

  • Αποτελεσματικότητα μεγαλύτερη του 95% με μία συνεδρία και με μικρό ποσοστό υποτροπής.
  • Αποτελεσματικότητα που δεν εξαρτάται από τη σύσταση, το μέγεθος ή το χρώμα της πέτρας.
  • Καλύτερη στόχευση της πέτρας με τη βοήθεια λεπτών και εύκαμπτων οπτικών ινών σε οποιοδήποτε σημείο της ουροφόρου οδού με εύκαμπτο ή άκαμπτο ενδοσκόπιο.
  • Ευκολότερη διαδικασία σε σχέση με άλλες ενδοσκοπικές τεχνικές λιθοτριψίας λόγω της μικρότερη κινητικότητας της πέτρας κατά την ακτινοβόληση με το laser.
  • Ελάχιστη απώλεια αίματος κατά την επέμβαση λόγω των αιμοστατικών ιδιοτήτων του laser.

Που αλλού μπορεί να εφαρμοστεί

• Η laser προστατεκτομή με το Holmium laser ή Green laser για τη διουρηθρική αντιμετώπιση της καλοήθους υπερπλασίας προστάτη έχει πολλά πλεονεκτήματα για τον ασθενή. Τα συμπτώματα αντιμετωπίζονται με μία μόνο συνεδρία, ενώ ελαχιστοποιείται ο χρόνος καθετηριασμού, παραμονής στο νοσοκομείο και πιθανότητας εμφάνισης μετεγχειρητικών επιπλοκών.

Η αντιμετώπιση των λιθών του ουροποιητικού με τη χρήση laser χαρακτηριζεται απο 100% επιτυχία.

kalatzis

Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες τον δρα. Αναστάσιο Δ. Καλαντζή, FEBU χειρουργό ουρολόγο-ανδρολόγο, μέλος της Ευρωπαϊκής Ουρολογικής Εταιρείας (EAU), μέλος της Ευρωπαϊκής Ενδοουρολογικής Εταιρείας (www.kalantzis-urology.com).

Περισσότερα από Υγεία

αλκοόλ
Νέα έρευνα υποστηρίζει ότι το αλκοόλ σε βοηθάει καλύτερα από την άσκηση να ζήσεις περισσότερο

Τι πρέπει να κάνεις για να ζήσεις μέχρι τα 90 σου χρόνια και παραπάνω;

προβιοτικά
Πώς τα προβιοτικά καταπολεμούν το άγχος, την κατάθλιψη ακόμα και τον αυτισμό

Τα προβιοτικά, τα καλά βακτήρια που υπάρχουν στο έντερο παίζουν σημαντικό ρόλο στο σώμα σου

στήθος εξέταση μαστού καρκίνος του στήθους καρκίνος του μαστού
Νέα πλατφόρμα για την υγεία του μαστού από το «Άλμα Ζωής»

Βρες όλες τις χρήσιμες πληροφορίες για τις υπηρεσίες και τις δομές για την υγεία του μαστού στην Ελλάδα από το «Άλμα Ζωής».

Υπάρχει Σύλλογος ασθενών με Πολλαπλή Σκλήρυνση που μπορώ να απευθυνθώ;

Απαντά η Βάσω Μαράκα, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας.

Άστατη περίοδος: 5 συμπτώματα και η ερμηνεία τους

Η περίοδός σου παρουσιάζει διαταραχές; Πολύ αίμα, ακανόνιστος κύκλος, πιο συχνή περίοδο και άλλα; Δες τι σημαίνουν και πώς θα αντιμετωπίσεις το πρόβλημα.

merck βλόντζος
350 χρόνια από την ίδρυση της εταιρείας Merck

Με κεντρικό σύνθημα «Ανεξάντλητη περιέργεια – Ας φανταστούμε τα επόμενα 350 χρόνια», η Merck γιόρτασε την επέτειο των 350 χρόνων από τη δημιουργία της.

#shapegreece