Τα πλεονεκτήματα της laser λιθοτριψίας σε ουρολογικές επεμβάσεις

Μάθε γιατί η χρήση laser σε ουρολογικές επεμβάσεις είναι η ιδανική επιλογή.

27.03.2015

εχεις διαβασει

Οι λίθοι του ουροποιητικού συστήματος βασανίζουν εκατομμύρια ανθρώπους με πόνους και ενοχλήσεις, ενώ μελέτες έχουν δείξει πως περίπου το 25% των πασχόντων από λιθίαση έχουν και κάποιο συγγενή με το ίδιο πρόβλημα.

Μια άλλη ενοχλητική κατάσταση, που αφορά πολλούς άνδρες, είναι η καλοήθης υπερπλασία του προστάτη. Και οι δύο περιπτώσεις μπορούν, πλέον, να αντιμετωπιστούν εύκολα, χάρη στη χρήση laser.

Η laser λιθοτριψία

Η χρήση του Holmium laser (Ho:YAG) αποτελεί ιδανική επιλογή για την αντιμετώπιση της λιθίασης του ουροποιητικού συστήματος με διουρηθρική εφαρμογή. Η επαναστατική τεχνική της laser λιθοτριψίας εκμεταλλεύεται την τεχνολογία αιχμής των Holmium laser (Ho:YAG) και θεωρείται η θεραπεία εκλογής σε πολλές περιπτώσεις λιθίασης του ουροποιητικού, τείνοντας να «εκτοπίσει» την τεχνική Εξωσωματικής Λιθοτριψίας με Υπερήχους (ESWL).

Η laser λιθοτριψία είναι τεκμηριωμένη με μακροχρόνιεςμελέτες από καταξιωμένες κλινικές και ερευνητικά κέντρα, τόσο για την αποτελεσματικότητά της όσο και για την ασφάλεια του ασθενούς σε σχέση με την τεχνική Εξωσωματικής Λιθοτριψίας με Υπερήχους (ESWL), αλλά και με άλλες μεθόδους διουρηθρικής λιθοτριψίας.

Με τη βοήθεια μιας εύκαμπτης οπτικής ίνας που εισέρχεται στο ενδοσκόπιο, αποδίδεται επαρκής ενέργεια Holmium laser στο λίθο ώστε να κονιορτοποιηθεί.

Τα πλεονεκτήματα

Τα πλεονεκτήματα της laser λιθοτριψίας είναι πολλά και η εφαρμογή της ωφελεί σε πολλαπλά επίπεδα τον ασθενή.

Συγκεκριμένα, προσφέρει:

  • Αποτελεσματικότητα μεγαλύτερη του 95% με μία συνεδρία και με μικρό ποσοστό υποτροπής.
  • Αποτελεσματικότητα που δεν εξαρτάται από τη σύσταση, το μέγεθος ή το χρώμα της πέτρας.
  • Καλύτερη στόχευση της πέτρας με τη βοήθεια λεπτών και εύκαμπτων οπτικών ινών σε οποιοδήποτε σημείο της ουροφόρου οδού με εύκαμπτο ή άκαμπτο ενδοσκόπιο.
  • Ευκολότερη διαδικασία σε σχέση με άλλες ενδοσκοπικές τεχνικές λιθοτριψίας λόγω της μικρότερη κινητικότητας της πέτρας κατά την ακτινοβόληση με το laser.
  • Ελάχιστη απώλεια αίματος κατά την επέμβαση λόγω των αιμοστατικών ιδιοτήτων του laser.

Που αλλού μπορεί να εφαρμοστεί

• Η laser προστατεκτομή με το Holmium laser ή Green laser για τη διουρηθρική αντιμετώπιση της καλοήθους υπερπλασίας προστάτη έχει πολλά πλεονεκτήματα για τον ασθενή. Τα συμπτώματα αντιμετωπίζονται με μία μόνο συνεδρία, ενώ ελαχιστοποιείται ο χρόνος καθετηριασμού, παραμονής στο νοσοκομείο και πιθανότητας εμφάνισης μετεγχειρητικών επιπλοκών.

Η αντιμετώπιση των λιθών του ουροποιητικού με τη χρήση laser χαρακτηριζεται απο 100% επιτυχία.

kalatzis

Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες τον δρα. Αναστάσιο Δ. Καλαντζή, FEBU χειρουργό ουρολόγο-ανδρολόγο, μέλος της Ευρωπαϊκής Ουρολογικής Εταιρείας (EAU), μέλος της Ευρωπαϊκής Ενδοουρολογικής Εταιρείας (www.kalantzis-urology.com).

Περισσότερα από Υγεία

Λιποίδημα: Τι συμβαίνει όταν το λίπος διανέμεται στο σώμα ακανόνιστα και ποια η αντιμετώπιση

Λιποίδημα: Τι δεν γνωρίζεις για τον εχθρό της επιδερμίδας σου, που κάνει το λίπος να διανέμεται στο σώμα με ακανόνιστο τρόπο.

Έως και 9 χρόνια πιο γρήγορα γερνά ο εγκέφαλος με το junk food, το κάπνισμα και την παχυσαρκία!

Νέα έρευνα δείχνει πως ο εγκέφαλος των εφήβων γερνάει μέχρι και έξι χρόνια εξαιτίας του τσιγάρου, του junk food και της παχυσαρκίας.

Ο ρόλος του ιού HPV στην ανάπτυξη καρκίνου κεφαλής και τραχήλου

Μάθε τα πάντα για την διάγνωση, τις πιθανές αιτίες και όσα πρέπει να ξέρεις.

Τα 10 συμπτώματα υγείας που δεν πρέπει να αγνοείς (πρησμένο πόδι, συχνοουρία, φαγούρα και ό,τι δε φαντάζεσαι)

Όλοι οι άνθρωποι και ειδικά οι γυναίκες χρειάζεται να δείξουν προσοχή σε κάποια συχνά συμπτώματα που ίσως υποδηλώνουν σοβαρό πρόβλημα.

Σύνδρομο ξηροφθαλμίας: Αυτοί είναι οι 10 τρόποι αντιμετώπισης για το πιο ενοχλητικό πρόβλημα στα μάτια

Η ξηροφθαλμία έχει γίνει πλέον κοινό πρόβλημα και σε όσους δε φορούν φακούς επαφής λόγω της κόπωσης των ματιών από τις οθόνες. Ο οφθαλμίατρος δίνει 10 βασικές συμβουλές

Λίστα: Τα 116 πράγματα που προκαλούν καρκίνο από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας

Αυτή είναι η λίστα του οργανισμού με τα 116 πράγματα που προκαλούν καρκίνο

#shapegreece