Πώς να τυλίγεις σωστά μία τορτίγια; Δύο τρόποι για να μην φεύγουν τα υλικά

Τυλίγοντας με τον πιο απλό τρόπο την τορτίγια, τα υλικά συνήθως ξεχειλίζουν. Με αυτές τις δύο ενναλακτικές θα την απολαύσεις όπως πρέπει.

τορτίγια iStock

Οι τορτίγιες αποτελούν μια ιδανική λύση για ένα νόστιμο και υγιεινό, μικρό γεύμα αλλά και έναν τέλειο τρόπο για να "κλείσεις" κάπου όλα τα αγαπημένα σου υλικά. Πολλές φορές, βέβαια, το πρόβλημα είναι ότι το τύλιγμα που κάνεις δεν είναι το κατάλληλο για να κρατήσει δεμένη τη γέμιση μέσα στο wrap, με αποτέλεσμα να μη μπορείς να την απολαύσεις απόλυτα, καθώς τα υλικά φεύγουν όσο εσύ τρως. Για να δώσεις ένα τέλος σε αυτή τη δυσκολία, μπορείς να υιοθετήσεις έναν από τους δύο πολύ εύκολους τρόπους τυλίγματος που θα βρεις παρακάτω και θα σου επιτρέψουν να διπλώσεις την τορτίγια σου τέλεια και σωστά. 

Tips:

  • Προτίμησε με μια μεγάλη σε μέγεθος τορτίγια καθώς με κάποια μικρότερη θα δυσκολευτείς να χωρίσεις τα υλικά και να την διπλώσεις όπως πρέπει. 
  • Επίσης, βεβαιώσου ότι η τορτίγια που χρησιμοποιείς είναι μαλακή - αν δεν είναι ζέστανέ τη για λίγο στον φούρνο μικροκυμάτων ή σε στεγνό τηγάνι. Αυτό θα σε βοηθήσει να την διπλώσεις χωρίς να σκιστεί. 

Πρώτος τρόπος:

  • Βάλε μια μικρή ποσότητα γέμισης (λιγότερη από ό,τι νομίζεις ότι χρειάζεται) σε μια γραμμή, αφήνοντας πάνω από τη μισή τορτίγια ελεύθερη στην κορυφή και μερικά εκατοστά ελεύθερη σε κάθε πλευρά.
  • Δίπλωσε τις πλευρές, σχεδόν αρκετά ώστε να ακουμπήσουν, αλλά με ένα μικρό κενό ανάμεσά τους. 
  • Κράτησε αυτά τα πλαϊνά προς τα μέσα με τους αντίχειρές σου και φέρε τα άλλα δύο πλαϊνά επάνω. Τύλιξε πάνω από τη γέμιση και τα πλαϊνά πτερύγια, κυλώντας μία ή δύο ακόμη φορές, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Δες το βίντεο για περισσότερες λεπτομέρειες: 

 

Δεύτερος τρόπος: Το hack που λάτρεψε το TikTok 

Το μυστικό, που έχει γίνει ανάρπαστο στο TikTok, είναι απλό και θα σου θυμίσει τις χειροτεχνίες που φτιάχναμε όταν ήμασταν παιδιά. Ποια είναι αυτή η πανεύκολη τεχνική; Κάνε μια τομή στην τορτίγια, χαράζοντας μια ακτίνα από το κέντρο ως την άκρη του φύλλου. Στη συνέχεια γέμισέ τη, τοποθετώντας κάθε υλικό της επιλογής σου σε διαφορετικό τεταρτημόριο του φύλλου. Κλείσε το ένα κομμάτι πάνω στο άλλο, με αποτέλεσμα ένα τέλειο τύλιγμα, που θυμίζει κρέπα, και θα σου επιστρέψει να απολαύσεις το γεύμα σου χωρίς να σου φύγει η γέμισή του. 

Δες το βίντεο για περισσότερες λεπτομέρειες: 

 

 

Ελαφρύ βραδινό με τορτίγια: 5 υγιεινές συνταγές για κρύα σάντουιτς

Γλυκιά τορτίγια: 5 τέλειοι συνδυασμοί για να δοκιμάσεις τώρα

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i