7 κιλά σε 3 εβδομάδες: Η ακραία δίαιτα της Kim Kardashian για τη λαμπερή της εμφάνιση στο Μet Gala

Ποια (ακραία) μέθοδο δίαιτας ακολούθησε για να πετύχει μια τόσο γρήγορη (και ανθυγιεινή) απώλεια βάρους;

Μet Gala Splashnews/ideal Image

Η εμφάνιση της Kim Kardashian στο φετινό Met Gala ήταν αναμφίβολα ένα από τα highlihts της βραδιάς. Η σταρ φόρεσε ένα iconic φόρεμα της Marilyn Monroe και, έχοντας στο πλευρό της τον σύντροφό της Pete Davidson, έκλεψε τις εντυπώσεις. Ωστόσο, ούτε η επίσημη εμφάνιση του ζευγαριού, ούτε το εκθαμβωτικό της φόρεμα έγιναν το επίκεντρο των συζητήσεων. Τη μεγαλύτερη εντύπωση προκάλεσε η ακραία αλλαγή στα κιλά της, μέσα σε λίγες μόλις εβδομάδες.

Συγκεκριμένα, η 41χρονη σταρ ακολούθησε ένα πολύ αυστηρό πρόγραμμα διατροφής, προκειμένου να αλλάξει το σώμα της και να χωρέσει στο εμβληματικό φόρεμα που ο θρύλος του κινηματογράφου φορούσε κατά τη διάρκεια της περιβόητης ερμηνείας της στο "Happy Birthday Mr. President" για τον Πρόεδρο John F. Kennedy στο Madison Square Garden το 1962 - μόλις τρεις μήνες πριν από τον θάνατό της. 

 

H ίδια η Kim kardashian ανέφερε στο κόκκινο χαλί: "Είναι το φόρεμα της Marilyn Monroe, είναι 60 ετών και το είχε φορέσει όταν τραγούδησε το 'Happy Birthday' στον πρόεδρο John F. Kennedy το 1962. Και συνέχισε: "Το δοκίμασα και δεν μου έκανε. Είπα 'Δώσε μου 3 εβδομάδες'. Έπρεπε να χάσω 7 κιλά. Ήταν μία πρόκληση για εμένα. Ήταν σαν να ανέλαβε έναν κινηματογραφικό ρόλο. Έπρεπε να χωρέσω μέσα σε αυτό. Για 3 εβδομάδες δεν έτρωγα υδατάνθρακες και ζάχαρη. Τώρα, στο ξενοδοχείο θα κάνουμε πάρτι με πίτσα και donuts". 

 

Ο στόχος της μπορεί να πραγματοποιήθηκε και η εμφάνισή της να ήταν εκθαμβωτική, όμως η Kim Kardashian σχολιάστηκε αρνητικά για την προώθηση ανθυγιεινών προτύπων σώματος. Στο twitter, η σταρ επικρίθηκε, ιδίως επειδή μίλησε ανοιχτά για την υπερβολική της απώλεια βάρους αλλά και την επακόλουθη υπερβολική κατανάλωση υδατανθράκων μετά το gala. "Το να περιορίσεις τον εαυτό σου για δραματική απώλεια βάρους και μετά να κάνεις επεισόδιο υπερφαγίας δεν είναι υγιές και δεν αξίζει τον κόπο", ήταν ένα από τα διαδικτυακά που στράφηκαν εναντίον της επιλογής της - και δικαίως. 

δ

δ

δ

δ

Από την άλλη, κάποια ενθουσιάστηκαν με την εμφάνισή της, αφήνοντας σε δεύτερο χρόνο το πώς την απέκτησε. Ο διχασμός αυτός γεννά το ερώτημα αν είναι επιτέλους καιρός να σταματήσουμε να συγχαίρουμε τους ανθρώπους για την απώλεια βάρους. Σίγουρα η προτεραιότητα και η φροντίδα του σώματός μας είναι ένας πολύ πιο αξιόλογος στόχος.

Πόσο υγιεινή είναι μία τέτοια απώλεια βάρους; 

Η εμμονή με τις θερμίδες που καταναλώνουμε και που κάψαμε, είναι καιρός να σταματήσει. Η λύση δεν είναι να λιμοκτονήσεις με αυστηρές δίαιτες που καταστρέφουν την υγεία και τον μεταβολισμό σου αλλά να αποκτήσεις υγιεινές συνήθειες που θα σε βοηθήσουν στον στόχο σου.  

Το επίκεντρο πρέπει να είναι η υγεία, η φυσική κατάσταση και η αγάπη προς τον εαυτό μας και όχι ένα συγκεκριμένο μέγεθος ή ένας απλός αριθμός. Το σχήμα καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από τα γονίδιά μας. Το ίδιο ισχύει και για την τάση αποθήκευσης λίπους και δημιουργίας μυών σε ορισμένες περιοχές. 

Γιατί δεν λειτουργούν οι αυστηρές δίαιτες;

Ένα υγιές σώμα φαίνεται πάντα καλό. Η αισθητική είναι το υποπροϊόν του να έχεις περισσότερο μυ και λιγότερο λίπος. Η διατροφή είναι ένας συνδυασμός θρεπτικών συστατικών που χρειάζεται το σώμα μας καθημερινά για να επιβιώσει, να επισκευάσει και να προσαρμοστεί. Συνεπώς, η διατροφή σημαίνει ότι κάνεις τα σωστά πράγματα τις περισσότερες φορές σύμφωνα με τους στόχους της υγείας και της φυσικής κατάστασης. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i