
Αυτή η συνταγή για τα σκωτσέζικα μπισκότα shortbread θα σε ενθουσιάσει! Η ζύμη θέλει μόνον 3 υλικά και εάν έχεις πολύ ώριμα βερίκοκα, μην τα πετάξεις! Φτιάξε το topping για τα μπισκότα.
Επίσης, μπορείς να κάνεις και μια παραλλαγή: Άπλωσε μια στρώση βερίκοκα ανάμεσα σε δύο στρώσεις μπισκότα, σαν σάντουιτς!
Συνταγή για μαρμελάδα βερίκοκο μόνο με 3 υλικά

Συνταγή shortbread με 3 υλικά και σάλτσα από βερίκοκα
Τα μπισκότα shortbread είναι ένα παραδοσιακό σκωτσέζικο μπισκότο, γνωστά για την τραγανή υφή και την πλούσια γεύση βουτύρου. Η συνταγή τους χρονολογείται από τον 16ο αιώνα. Αρχικά, τα μπισκότα shortbread ψήνονταν σε μεγάλες φόρμες και κόβονταν σε κομμάτια μετά το ψήσιμο. Σήμερα, υπάρχουν σε διάφορα σχήματα και μεγέθη, συμπεριλαμβανομένων στρογγυλών, τετράγωνων και τριγωνικών.
Θα χρειαστείς για τα μπισκότα shortbread
- 180 γρ. βούτυρο αγελαδινό αλατισμένο, σε θερμοκρασία δωματίου (αν δεν έχεις πρόσθεσε 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι)
- 100 γρ. ζάχαρη
- 2 1⁄2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για τα βερίκοκα
- 250 γραμμ. ώριμα βερίκοκα φρέσκα, κομμένα, χωρίς κουκούτσι
- 200 γρ αποξηραμένα βερίκοκα, ψιλοκομμένα

Τα μπισκότα shortbread πρέπει να έχουν αυτήν την μορφή, βουτυράτη υφή και να μην έχουν ψηθεί πολύ.
Οδηγίες
- Βάλε τα βερίκοκα (ώριμα και αποξηραμένα) σε ένα μικρό τηγάνι με 4 κουταλιές της σούπας νερό, σιγόβρασε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξουν, μετά πολτοποίησε τα με ένα πιρούνι και άφησέ τα στην άκρη να κρυώσουν.
- Χτύπησε στο μίξερ το μαλακωμένο βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη, μέχρι να γίνει σαν αλοιφή.
- Πρόσθεσε το αλεύρι και χτύπησε λίγο ακόμα, μέχρι να ενωθούν τα υλικά σε ζύμη.
- Άδειασε τη ζύμη σε ένα μεγάλο κομμάτι αντικολλητικό χαρτί, σκέπασέ το με άλλο ένα αντικολλητικό χαρτί και άπλωσε τη ζύμε με τον πλάστη σε πάχος 1 εκ.
- Τοποθέτησε στο ψυγείο για 30 λεπτά, μέχρι να σκληρύνει.
- Προθέρμανε τον φούρνο στους 150°C (στον αέρα).
- Αφαίρεσε το πάνω χαρτί και κόψε το μείγμα σε μακρόστενα κομμάτια σε μέγεθος μπάρας. Μετέφερέ τα μαζί με το κάτω χαρτί στο ταψί του φούρνου.
- Με ένα πιρούνι ή με ένα ξύλινο καλαμάκι κάνε μερικές τρύπες στην επιφάνειά τους και άπλωσε τα βερίκοκα από πάνω, αφήνοντας ένα μικρό περίγραμμα γύρω από την άκρη.
- Ψήσε στον προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά.
- Σέρβιρε με καφέ, παγωμένο τσάι ή απόλαυσέ τα μόνα τους!
Είναι το κουκούτσι του βερίκοκου το νέο health trend; Και έχει όντως αντικαρκινική δράση;
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr