«Είμαι αυστηρή με τον εαυτό μου»: Πώς να σταματήσεις την έντονη αυτοκριτική για να πας μπροστά

Το κάνουν πολλοί άνθρωποι, δεν πιστεύουν στον εαυτό τους, υποτιμούν τις ικανότητές τους και είναι οι αυστηρότεροι κριτές τους. Να γιατί πρέπει να σταματήσεις την αυστηρή αυτοκριτική και πώς θα το κάνεις.

«Είμαι αυστηρή με τον εαυτό μου» | Πώς να σταματήσεις την έντονη αυτοκριτική για να πας μπροστά

Σε έναν κόσμο όπου κανείς δεν περιμένει περισσότερα από εμάς εκτός από τον ίδιο μας τον εαυτό, η πραγματικότητα φαίνεται πάντα να μην ανταποκρίνεται στο standard που έχουμε θέσει για τον εαυτό μας. Είτε είναι ο τρόπος που κατηγορείς τον εαυτό σου για κάθε λάθος που κάνεις είτε υποθέτεις πως δε μπορείς να βρεις τι θα φορέσεις και δεν σου ταιριάζει τίποτα επειδή δεν είσαι αρκετά όμορφη, υπάρχουν σκέψεις σαν τις παραπάνω που συλλέγονται στο μυαλό σου εξαιτίας της αυστηρής αυτοκριτικής που ασκείς στον εαυτό σου.

Ναι, αυτοκριτική. Αν και δεν είναι κακό να θέλεις να γίνει η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου, το να τα βάζεις με τον εαυτό σου όποτε τα πράγματα δεν πηγαίνουν όπως τα είχες φανταστεί, είναι μάλλον και ο λόγος που ποτέ δεν εκπληρώνεις το στόχο της καλύτερης εκδοχής σου. Πριν γίνεις θύμα αυτού του φαύλου κύκλου, διάβασε παρακάτω 5 σημαντικά tips που θα σε βοηθήσουν να γιορτάζεις το «ταξίδι», αντί να σου ασκείς αυτοκριτική σε κάθε σου βήμα και να είσαι τόσο αυστηρή με τον εαυτό σου.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i