#ShapeTaperaki: Τοστ γλυκοπατάτας, σουβλάκια, σπιράλ λαχανικών και άλλες ιδέες για φαγητό στο γραφείο

Όταν παίρνεις στη δουλειά φαγητό από το σπίτι, σημαίνει ότι θα τρως πιο υγιεινά, έχει δείξει έρευνα.

21.07.2019

Γράφει: Τάνια Ζερβού

εχεις διαβασει

#ShapeTaperaki: Τοστ γλυκοπατάτας, σουβλάκια, σπιράλ λαχανικών και άλλες ιδέες για φαγητό στο γραφείο

Συνεργάστηκε η Κατερίνα Κιούση, κλινικός διαιτολόγος- διατροφολόγος.

Δες εδώ μερικές ιδέες για να φτιάξεις δημιουργικά αλλά εύκολα γρήγορα γεύματα για το γραφείο, που θα ανυπομονείς να τα απολαύσεις!

Φτιάξε «τοστ» γλυκοπατάτας

«Βάλε μία ψητή ή βραστή γλυκοπατάτα και μερικά συνοδευτικά σε ένα τάπερ. Όταν είσαι έτοιμη να φας, κόψε τη γλυκοπατάτα σε φέτες πάχους 0,5 εκ. και πρόσθεσε από πάνω τα συνοδευτικά που έχεις επιλέξει» προτείνει η Κατερίνα Κιούση, κλινικός διαιτολόγος-διατροφολόγος του Πανεπιστημίου Surrey.

1. Μουστάρδα + σφιχτά αβγά + αγγουράκια τουρσί
2 Χούμους + πιπεριές πολύχρωμες + αγγούρι + ενταμάμε + τυρί τοστ
3 Στραγγιστό γιαούρτι + σπόροι ροδιού + αμύγδαλα φιλέ
4 Βούτυρο από ξηρούς καρπούς + αχλάδι σε φέτες + νιφάδες καρύδας

Γίνε εξπέρ στη μεταφορά του ντρέσινγκ

Με αυτό το υγιεινό ντρέσινγκ κανένα σάντουιτς, σαλάτα ή μπολ με δημητριακά δε θα είναι ποτέ ίδιο!

How to: Χτύπησε στο μούλτι 1 φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι, 1 μέτριο αβοκάντο, 1/2 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο, μία σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη και από 1 κ.σ. άνηθο, σχοινόπρασο και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. Αραίωσε το μείγμα με όσο άπαχο γάλα χρειαστεί και καρύκεψε με αλατοπίπερο.

Γέμισε ένα μπουκάλι των 230 ml με το ντρέσινγκ και άφησέ το στο ψυγείο του γραφείου για να το χρησιμοποιείς όλη την εβδομάδα.

Σε καλαμάκι

Τα σουβλάκια σού επιτρέπουν να γίνεις δημιουργική και μεταφέρονται εύκολα. Απλά ψήσε σε καλαμάκια, στη σχάρα ή σε σχαροτήγανο, διάφορα είδη κρέατος και λαχανικά που θα έχεις καρυκέψει με διαφορετικά μυρωδικά και μπαχαρικά. Παίρνε μερικά κάθε μέρα μαζί με μια μικρή πίτα για σουβλάκι.

Πάρε την κινόα σου

«Ενίσχυσε κάθε γεύμα με ξηρούς καρπούς και κάτι τραγανό. Μπορείς, για παράδειγμα, να έχεις λίγη βρασμένη και αποξηραμένη κινόα για να προσθέσεις στο γιαούρτι σου (ή κεχρί ή φαγόπυρο ή αμάρανθο), να την πασπαλίσεις επάνω από τη σαλάτα ή στη σούπα σου» , προτείνει η ειδικός.

How to: Άπλωσε βρασμένη κινόα σε μια λεπτή στρώση επάνω σε χαρτί φούρνου. Ψήσ’ τη στους 250°C για 30 με 40 λεπτά και μετά καρύκεψέ τη με αλάτι, πιπέρι και τα αγαπημένα σου μπαχαρικά.

Κάνε ένα διάλειμμα από το μαρούλι

Δεν κρατάει πολύ και μπορεί να μαραθεί αν του βάλεις από πριν το ντρέσινγκ. Αντικατάστησέ το με ένα από τα παρακάτω και θα απολαύσεις ακόμα περισσότερο τη σαλάτα σου.

  • Τα σπιράλ λαχανικών, π.χ. από παντζάρι ή καρότο ή κολοκυθάκι, θα παραμείνουν τραγανά ακόμα και μέσα στο ντρέσινγκ. «Επιπλέον, προσθέτουν περισσότερες βιταμίνες και μέταλλα στο γεύμα σου», επισημαίνει η ειδικός.
  • «Πιο σκληρά λαχανικά, όπως λαχανάκια Βρυξελλών, kale και φύλλα παντζαριού, αποκτούν περισσότερο “σώμα” όταν μαρινάρονται στο ντρέσινγκ, επειδή έχουν τη δυνατότητα να απορροφούν τα αρώματα», εξηγεί η διατροφολόγος.
  • Το λάχανο ή το ασιατικό λάχανο γίνονται στην πραγματικότητα καλύτερα όταν μαλακώσουν με κάποιο ντρέσινγκ. Ψιλόκοψε λάχανο, πρόσθεσε μπουκετάκια μπρόκολου, καρότα και σέλερι και ανάμειξέ τα με σησαμέλαιο και σουσάμι. Επιπλέον, το λάχανο συνδυάζεται ιδανικά με κάθε είδους πρωτεΐνη έτσι ώστε να μπορείς να συνοδέψεις με αυτή τη σαλάτα κάθε φαγητό σου.

Στο σακουλάκι

Τα πλαστικά δοχεία καταλαμβάνουν πολύ χώρο στην τσάντα σου και στο ψυγείο του γραφείου. Δοκίμασε να μεταφέρεις τη σαλάτα σου μέσα σε σακουλάκι που κλείνει αεροστεγώς με zip. Όταν είσαι έτοιμη να φας, πρόσθεσε το ντρέσινγκ μέσα στο σακουλάκι, ανακάτεψέ το και μετάφερε τη σαλάτα σου σε ένα πιάτο.

Editor's Picks:

Περισσότερα από Διατροφή και Αδυνάτισμα

#shapegreece