Κάψε, σφίξε, χάσε κιλά και λίπος σε 5 λεπτά (Κύκλος 3ος)

Χάσε κιλά με τις πρώτες τρεις ασκήσεις του δεύτερου κύκλου του αδυνατιστικού προγράμματος του Bikini Body 2016.

xase-varos

Οι δικαιολογίες έχουν τελειώσει κι εσένα σε χωρίζει μια ανάσα από την απόφαση να επιστρέψεις δυναμικά στην άσκησή σου. Αν το εμπόδιό σου για να ξεκινήσεις είναι ο χρόνος, αυτές οι ασκήσεις που σου προτείνουμε θα λύσουν το πρόβλημα, καθώς μπορείς να τα κάνεις οπουδήποτε και αφιερώνοντας ελάχιστο χρόνο. Έτσι, δε θα τα παρατήσεις εύκολα, ακόμη κι αν έχεις τρελό πρόγραμμα.

Επειδή «η ποιότητα μετρά», σχεδιάσαμε τρία κυκλικά προγράμματα των 5' που στοχεύουν αρκετούς μυς ταυτόχρονα, κάνοντας καθένα τους ένα αυτόνομο super αδυνατιστικό πρόγραμμα. Μπορείς, επίσης, να τα εκτελέσεις οπουδήποτε και όποτε έχεις 5' ή μία ώρα διαθέσιμα. Οπότε τίποτα δε στέκεται εμπόδιο πια στο αδύνατο, με γράμμωση σώμα σου!

Το Πρόγραμμα

  • Πώς λειτουργεί

Κάνε σε κάθε κύκλο όλες τις κινήσεις με τη σειρά για 1 λεπτό. Συμπλήρωσε όσο περισσότερους κύκλους μπορείς – ή σπάσε τους στη διάρκεια της ημέρας: έναν το πρωί, έναν πριν από το μεσημεριανό και έναν το βράδυ (κάνε αυτό που είναι βολικό για τη δική σου ζωή). Όταν έχεις χρόνο στη διάθεσή σου, εκτέλεσε και τους τρεις κύκλους δύο φορές με ένα διάλειμμα 2' μετά τα 15'.

  • Θα χρειαστείς

Ένα σετ βαράκια των 2-3 κιλών και ένα foam roaller.

 Ομάδα Ασκήσεων 2: Λιώσε το Λίπος

Κάψε, σφίξε, χάσε κιλά και λίπος σε 5 λεπτά (Κύκλος 3ος) - εικόνα 1

Ελεύθερη βολή

Φαντάσου ότι υπάρχει μία ρακέτα του μπάσκετ μπροστά στα πόδια σου. Κάνε κάθισμα, προσποιείσου πως πιάνεις την μπάλα και πήδα ψηλά σαν να προσπαθείς να πετύχεις το καλάθι (εικόνα). Επίστρεψε στην αρχική, σκυφτή στάση και επανάλαβε.

Κάψε, σφίξε, χάσε κιλά και λίπος σε 5 λεπτά (Κύκλος 3ος) - εικόνα 2

Γροθιά με Βαράκι

Στάσου όρθια με τα πόδια ανοιχτά, με τις μύτες των ποδιών στραμμένες προς τα έξω και κράτα ένα βαράκι στο κάθε χέρι, με τους αγκώνες λυγισμένους και τις παλάμες να κοιτούν προς τα πάνω. Κάνε βαθύ κάθισμα.

Μείνε στο κάθισμα καθώς δίνεις γροθιά μπροστά με το αριστερό χέρι στρίβοντας την παλάμη σου προς τα κάτω (εικόνα). Τράβηξέ τη γρήγορα πίσω στην αρχική θέση και άλλαξε χέρι. Συνέχισε εναλλάσσοντας τα χέρια όσο πιο γρήγορα μπορείς.

Κάψε, σφίξε, χάσε κιλά και λίπος σε 5 λεπτά (Κύκλος 3ος) - εικόνα 3

3. Εναλλαγή Βήματος

Ακούμπησε ένα foam roller στον τοίχο και στάσου όρθια περίπου 30 εκ. μακριά του κοιτώντας προς τον τοίχο. Βάλε το δεξί σου πόδι πάνω στο foam roller, μετά πήδα ψηλά και άλλαξε πόδια (εικόνα). Συνέχισε, εναλλάσσοντας γρήγορα τα πόδια σου

 Συνεργάστηκε ο Άγγελος Πάπαρης, personal trainer. Οι φωτογραφίεςκαι οι ασκήσεις όπως δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό SHAPE Φεβρουάριος 2014 μετά από σκανάρισμα

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i