Τρεις διατροφικές αλλαγές που όλες οι γυναίκες άνω των 50 οφείλουν να κάνουν

Μικρές καθημερινές αλλαγές που έχουν σπουδαία αποτελέσματα στον οργανισμό.

διατροφικές αλλαγές iStock

Eφόσον είμαστε ό, τι τρώμε, άποψη που όσο τα χρόνια περνούν όλο και περισσότερο ενστερνίζομαι, καλό θα ήταν με το πέρας του χρόνου να προσέχουμε διπλά για το τι βάζουμε στον υπερπολύτιμο οργανισμό μας. Διότι μπορεί στα 20 και 30 να τρώγαμε άστατα και να μεταβολίζαμε τα πάντα, όσο όμως τα χρόνια πολλαπλασιάζονται στην καμπούρα μας, καλό θα ήταν να φροντίζουμε τη διατροφή μας λίγο παραπάνω.

Δεν είναι μάλιστα τυχαίο που οι διατροφολόγοι δημιουργούν συνήθως δίαιτες – ή καλύτερα διατροφές – με βάση όχι μόνο τις ανάγκες του κάθε οργανισμού αλλά και το ηλικιακό του φάσμα. Για παράδειγμα μία γυναίκα 50 ετών, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να υιοθετήσει τις ίδιες συνήθειες με μία γυναίκα 30.

Υπάρχουν πολλές αλλαγές που μπορείς να κάνεις όσο μεγαλώνεις, κάποιες από αυτές μάλιστα επιβάλλονται. Αυτό άλλωστε είναι και το μότο του Jason Ewoldt, διαιτολόγου στη Mayo Clinic, ο οποίος θεωρεί ότι υπάρχουν τρεις πολύ σημαντικές διατροφικές αλλαγές που κάθε γυναίκα πρέπει να κάνει στην ηλικία των 50.

Aσβέστιο για γερά κόκκαλα

Με την οστεοπόρωση να μας χτυπά επίμονα την πόρτα, οι ειδικοί επιμένουν ότι οι γυναίκες – οι οποίες υποφέρουν από τη νόσο αυτή – πρέπει απαραιτήτως να εμπλουτίσουν τη διατροφή τους με τροφές πλούσιες σε ασβέστιο, το οποίο φυσικά συμβάλει στην υγεία των οστών. Για την ακρίβεια, 1 στις 3 γυναίκες, άνω των 50 θα αντιμετωπίσει πρόβλημα με τα οστά της, μιας και όσο τα χρόνια περνούν, γίνονται όλο και πιο αδύναμα.

Η βασικότερη πηγή ασβεστίου είναι ως γνωστόν τα γαλακτοκομικά, αλλά σε περίπτωση δυσανεξίας, υπάρχουν και άλλες τροφές ικανές να το αναπληρώσουν.

Δες τη συνέχεια στο womantoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i