Υλικά Συνταγής
1½ κιλό πατάτες βρασμένες με τη φλούδα τους
4 βρασμένα αυγά πολύ ψιλοκομμένα
4 κλωνάρια σέλερι πολύ ψιλοκομμένα
4 φρέσκα κρεμμυδάκια πολύ ψιλοκομμένα
1 αγγουράκι τουρσί ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
3 κ.σ. ξίδι
1 φλ. σπιτική μαγιονέζα
2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 πρέζα ζάχαρη
Εκτέλεση
Ξεκινάμε την πατατοσαλάτα ξιδάτη
Πλένουμε καλά τις πατάτες (με τη φλούδα) για την πατατοσαλάτα ξιδάτη και τις βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να τις καλύπτει. Τις αφήνουμε να βράσουν για 25-30 λεπτά, μέχρι να τρυπιούνται με τη λάμα του μαχαιριού.
Τις στραγγίζουμε και τις ξεπλένουμε με κρύο νερό ώστε να πέσει η θερμοκρασία τους και να μπορούμε να τις πιάσουμε. Τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε μικρά κυβάκια. Τις βάζουμε σε μπολ.
Τις περιχύνουμε με το ξίδι και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (αυγά, σέλερι, φρέσκα κρεμμυδάκια, αγγουράκι τουρσί, πιπεριά, μαγιονέζα, άνηθο, αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη.
Ανακατεύουμε απαλά. Την αφήνουμε να παγώσει στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες.
Πηγή: argiro.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr