Ταλιατέλες με ψαρονέφρι, λιαστή ντομάτα και ανθότυρο

Ένα πεντανόστιμο, χορταστικό και λαχταριστό πιάτο που κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί!

Ταλιατέλες με ψαρονέφρι

Ταλιατέλες με ψαρονέφρι, ένα πεντανόστιμο, χορταστικό και λαχταριστό πιάτο που κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί! Δοκίμασέ το σύντομα.

Υλικά Συνταγής

500 γραμ. ταλιατέλες

1 (300-350 γραμ.) ψαρονέφρι

1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

1/4 φλ. ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο

10-12 ημιλιαστές ντομάτες (λαδιού) κομμένες στη μέση

6 ασπρομάνιταρα κομμένα σε φέτες

2/3 φλ. λευκό ξηρό κρασί

1 κλαδάκι θυμάρι ή δεντρολίβανο

200 γραμ. ανθότυρο σε τρίμματα ή τυρί κρέμα

Εκτέλεση

Για να φτιάξουμε τις ταλιατέλες με ψαρονέφρι, κόβουμε πρώτα το φιλέτο σε λεπτές φέτες. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρέας και από τις δύο πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ολόκληρο. Αφήνουμε να γίνει διάφανο για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε τις ημιλιαστές ντομάτες, τα μανιτάρια. Σοτάρουμε για 2΄σε δυνατή φωτιά και σβήνουμε με το κρασί. Αρωματίζουμε με το θυμάρι. Αλατοπιπερώνουμε (με προσοχή το αλάτι γιατί οι λιαστές ντομάτες είναι αρκετά αλατισμένες). Σιγοβράζουμε τη σάλτσα για λίγα λεπτά μέχρι να δέσει ελαφρά.

Στο μεταξύ έχουμε βράσει τα ζυμαρικά και όπως στάζουν τα ρίχνουμε στη σάλτσα. Αφήνουμε να βράσουν για 1΄. Αραιώνουμε τη σάλτσα με λίγο από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά. Τέλος προσθέτουμε το ανθότυρο σε τρίμματα ή το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε αμέσως τρίβοντας πιπέρι και στάζοντας λίγο ελαιόλαδο.

Μυστικό

Προσθέτοντας τα ζυμαρικά όπως στάζουν σε μια σάλτσα, πετυχαίνουμε αφενός να δέσει με το άμυλο των ζυμαρικών η σάλτσα και αφετέρου να ποτίσουν με τα αρώματα της σάλτσας τα ζυμαρικά και να κολλήσει πάνω τους.

Πηγή: www.argiro.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i