Γαλλικό τοστ: Πώς θα φτιάξεις την υγιεινή εκδοχή του με βρώμη

Μια πλούσια σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες επιλογή για να ξεκινήσεις την μέρα χορτάτη.

french toast iStock

Οι περισσότεροι πιστεύουν πως για να είναι κάτι σούπερ νόστιμο και λαχταριστό πρέπει να είναι και ανθυγιεινό, βάζοντάς σε στον πειρασμό να βλάψεις την ισορροπημένη διατροφή που ακολουθείς, με λιπαρές προσθήκες. Αυτό ακριβώς συμβαίνει και με το γαλλικό τοστ, aka french toast, το οποίο πολλές φορές αντικρίζεις στα brunch menu, όμως σπάνια τολμάς να παραγγείλεις.

Τι θα έλεγες, λοιπόν, να δοκίμαζες την υγιεινή εκδοχή του; Γιατί το french toast βρώμης είναι ακριβώς το πρωινό που αναζητάς, όταν πλέον έχεις βαρεθεί την βρώμη με το γάλα ή το γιαουρτάκι. Σίγουρα έχει πολύ λιγότερες θερμίδες από τις παραδοσιακές γαλλικές αβγόφετες, όμως είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, όπως πρωτεΐνη και φυτικές ίνες.

Υλικά: (6 μερίδες)

180 γρ. βρώμη

480ml Γάλα

¼ κ.γ. αλάτι

2 ασπράδια αυγών

2 ολόκληρα αυγά

60ml γάλα

2 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου, μέλι ή αγαύη

1 1/5 κ.γ. κανέλα

λίγες σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας

1 κ.γ. κορνφλάουρ

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα πρόσθεσε την βρώμη, το γάλα και το αλάτι. Αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά, ανακατεύοντας όλη την ώρα. Προσθέτουμε τα ασπράδια και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμη.

Αφού αφαιρέσεις από την φωτιά το μίγμα, ρίξε το σε μια ελαφρώς λαδωμένη φόρμα, άπλωσε το ομοιόμορφα και τοποθέτησε το στο ψυγείο να παγώσει για δύο ώρες ή και όλη την νύχτα. Όταν κρυώσει αφαιρέσει το από την φόρμα και τοποθέτησε το σε ένα ξύλο κοπής. Κόψε την βρώμη σε μεγάλα κομμάτια.

Στη συνέχεια σε ένα ρηχό πιάτο βάλε τα αυγά, το γάλα, το σιρόπι σφενδάμου, την κανέλα, την βανίλια και το κορνφλάουερ. Βύθισε τα κομμάτια βρώμης στο παχύρρευστο μείγμα και από τις δύο πλευρές. Τηγάνισε τες σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά σε κάθε πλευρά. Είναι έτοιμες για σερβίρισμα.

Δες αναλυτικά την συνταγή εδώ:

Διάβασε επίσης: 

Σπιτικές φρυγανιές με chia και λιναρόσπορο χωρίς γλουτένη από τη διατροφολόγο

Υγιεινά γλυκά με σοκολάτα: Οι 40 καλύτερες συνταγές με λίγες θερμίδες για να δοκιμάσουμε τώρα

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i