Δέκα τρόποι να αξιοποιήσεις τις ώριμες μπανάνες αντί να τις πετάξεις

Μερικές φορές ωριμάζουν πιο γρήγορα από ό,τι μπορούμε να τις καταναλώσουμε.

μπανάνες iStock

Οι μπανάνες είναι ένα ευέλικτο φρούτο που μπορείς να απολαύσεις με διάφορους τρόπους. Μερικές φορές ωριμάζουν πιο γρήγορα από ό,τι μπορούμε να τις καταναλώσουμε. Όταν οι μπανάνες γίνονται πολύ ώριμες, τείνουμε να τις πετάμε, αλλά υπάρχουν πολλοί νόστιμοι τρόποι να χρησιμοποιήσουμε τις ώριμες μπανάνες αντί να τις πετάξουμε. Παρακάτω θα βρεις μερικούς από τους καλύτερους τρόπους για να αξιοποιήσεις ώριμες μπανάνες στο μαγείρεμα και τις συνταγές. 

Μπανανόψωμο

Ένας από τους πιο δημοφιλείς τρόπους για να χρησιμοποιήσεις ώριμες μπανάνες είναι να φτιάξεις μπανανόψωμο. Αυτό το νόστιμο γρήγορο ψωμί είναι εύκολο να παρασκευαστεί. Μπορείς να βρεις αμέτρητες συνταγές για μπανανόψωμο, από κλασικές έως πιο ιδιαίτερες γεύσεις όπως με τσιπς σοκολάτας ή μπανανόψωμο με φυστικοβούτυρο. Όποια συνταγή κι αν επιλέξεις, θα έχεις ένα γλυκό και γευστικό αποτέλεσμα. 

Συνταγή για vegan κέικ: Banana bread μόνο με 5 υλικά

Smoothies

Οι ώριμες μπανάνες είναι ιδανικές για να προσθέσουν φυσική γλυκύτητα και κρεμώδη υφή στα smoothies. Απλώς anak;atece μια ώριμη μπανάνα με τα αγαπημένα soy φρούτα, γιαούρτι, γάλα ή βούτυρο ξηρών καρπών για ένα νόστιμο και χορταστικό smoothie. 

Τηγανίτες και βάφλες

Οι ώριμες μπανάνες αποτελούν μια εξαιρετική προσθήκη στο κουρκούτι για τηγανίτες και βάφλες, προσθέτοντας φυσική γλυκύτητα και υγρασία. Πολτοποίησε μια ώριμη μπανάνα και πρόσθεσέ την στην αγαπημένη σου συνταγή για τηγανίτες ή βάφλες για ένα νόστιμο πρωινό. Μπορείς επίσης να προσθέσεις ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς ή κομματάκια σοκολάτας για επιπλέον γεύση.

Παγωτό

Οι κατεψυγμένες μπανάνες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να φτιάξεις μια κρεμώδη και υγιεινή εναλλακτική λύση παγωτού. Απλώς πάγωσε τις ώριμες μπανάνες και ανακάτεψέ τις σε έναν επεξεργαστή τροφίμων μέχρι να γίνουν λείες και κρεμώδεις. Μπορείς να προσθέσεις και άλλα φρούτα ή αρώματα για ένα νόστιμο και υγιεινό επιδόρπιο.

Muffins

Τα μάφιν μπανάνας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χρησιμοποιήσεις ώριμες μπανάνες και να φτιάξεις ένα νόστιμο πρωινό ή σνακ. 

Μπισκότα

Οι ώριμες μπανάνες μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για να φτιάξεις νόστιμα και υγιεινά μπισκότα. 

Τραγανά μπισκότα βρώμης με μπανάνα

Συνταγή για θρεπτικά μπισκότα με μπανάνα και βρώμη (χωρίς ζάχαρη)

Πουτίγκα μπανάνας

Η πουτίγκα μπανάνας είναι ένα κλασικό επιδόρπιο που φτιάχνεται με ώριμες μπανάνες, πουτίγκα βανίλιας και γκοφρέτες βανίλιας. Είναι ένας απλός και νόστιμος τρόπος να χρησιμοποιήσεις ώριμες μπανάνες και να φτιάξεις ένα νόστιμο επιδόρπιο που θα λατρέψουν όλοι. 

Τσιπς μπανάνας

Μπορείς να φτιάξεις τα δικά σου τσιπς μπανάνας με ώριμες μπανάνες. Απλώς κόψε τις μπανάνες σε λεπτές φέτες και ψήσε τις στον φούρνο ή στο air fryer μέχρι να γίνουν τραγανές και να ροδίσουν. Τα πατατάκια μπανάνας είναι ένα υγιεινό και νόστιμο σνακ που μπορείς να το απολαύσεις μόνο του ή να το χρησιμοποιήσεις ως επικάλυψη σε γιαούρτι ή πλιγούρι βρώμης.

Πλιγούρι βρώμης μπανάνας

Οι ώριμες μπανάνες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να προσθέσουν φυσική γλυκύτητα και κρεμώδη υφή στο πλιγούρι βρώμης. Απλώς πολτοποιήστε μια ώριμη μπανάνα και προσθέστε την στην αγαπημένη σας συνταγή με πλιγούρι βρώμης για ένα νόστιμο και χορταστικό πρωινό. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε ξηρούς καρπούς, σπόρους ή αποξηραμένα φρούτα για μια επιπλέον θρεπτική ώθηση.

Βρώμη από το βράδυ με γεύση μπανόφι!

Γαλλικό τοστ μπανάνας

Οι ώριμες μπανάνες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να φτιάξεις ένα νόστιμο και απολαυστικό γαλλικό τοστ. Απλώς πολτοποίησε μια ώριμη μπανάνα και πρόσθεσέ τη στο μείγμα αυγών και γάλακτος για ένα γλυκό και γευστικό γαλλικό τοστ. Μπορείς επίσης να προσθέσεις κανέλα ή βανίλια για επιπλέον ενίσχυση της γεύσης.

Γενικά, οι ώριμες μπανάνες δε χρειάζεται να πάνε χαμένες. Με αυτούς τους νόστιμους τρόπους, μπορείς να μετατρέψεις τις υπερώριμες μπανάνες σε νόστιμες λιχουδιές που θα λατρέψει όλη η οικογένεια. Οι μπανάνες είναι ένα υγιεινό συστατικό που μπορεί να προσθέσει φυσική γλυκύτητα και θρεπτικά συστατικά στις συνταγές σου. Αποτελούν καλή πηγή φυτικών ινών, καλίου, βιταμίνης C και βιταμίνης Β6, καθιστώντας τα μια εξαιρετική προσθήκη σε κάθε διατροφή.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i