Χωρίς ζάχαρη αλλά γλυκό: 4 ιδέες για υγιεινό πρωινό γεύμα

Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις για ένα γευστικό και υγιεινό γλυκό πρωινό.

πρωινό γεύμα iStock

Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, καθώς παρέχει την ενέργεια που χρειάζεσαι για να ξεκινήσεις τη μέρα σου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ωστόσο, πολλοί από εμάς προσπαθούμε να βρούμε υγιεινές επιλογές για το πρωινό μας, χωρίς να προσθέτουμε περιττή ζάχαρη στη διατροφή μας. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις για ένα γευστικό και υγιεινό γλυκό πρωινό. Ας δούμε τέσσερις ιδέες για να προσθέσεις γλυκές και υγιεινές επιλογές στο πρωινό σου χωρίς τη χρήση ζάχαρης.

Σπιτική βρώμη με φρούτα: Η βρώμη είναι μια εξαιρετική πηγή φυτικών ινών και πρωτεΐνης. Αντί να χρησιμοποιείς έτοιμα δημητριακά, μπορείς να φτιάξεις τη δική σου βρώμη στο σπίτι με βρασμένη βρώμη και να προσθέσεις φρέσκα φρούτα για γλυκύτητα. Μήλα, μπανάνες, φράουλες και μύρτιλλα είναι μερικά από τα φρούτα που μπορείς να προσθέσεις στη βρώμη σου. Μπορείς επίσης να προσθέσεις κανέλα για περισσότερη γεύση και οφέλη υγείας. Η σπιτική βρώμη με φρούτα παρέχει μια υγιεινή και γεμάτη θρεπτικά στοιχεία επιλογή για ένα γλυκό πρωινό γεύμα χωρίς την προσθήκη ζάχαρης.

Φρουτοσαλάτα με γιαούρτι: Μια φρουτοσαλάτα με γιαούρτι είναι μια ελαφριά, αλλά γλυκιά επιλογή για το πρωινό σου. Επίλεξε μια ποικιλία από αγαπημένα σου  φρούτα, όπως φράουλες, ανανά, μπανάνες και καρπούζι, και κόψε τα σε μικρά κομμάτια. Ανακάτεψέ τα με φρέσκο γιαούρτι χωρίς προσθήκη ζάχαρης. Το γιαούρτι παρέχει πρωτεΐνη και κάλιο, ενώ τα φρούτα παρέχουν φυτικές ίνες και βιταμίνες. Αυτή η επιλογή πρωινού είναι αναζωογονητική και γεμάτη φρεσκάδα.

Πανκέικ με μπανάνες και κανέλα: Αν θέλεις κάτι πιο γλυκό για το πρωινό σου, μπορείς να παρασκευάσεις υγιεινά πανκέικ με μπανάνες και κανέλα. Ανακάτεψε σε ένα μπολ αυγό, αλεύρι ολικής σίτου, γάλα της επιλογής σου (μπορεί να είναι αμύγδαλο, σόγια, καρύδα κλπ.), μπανάνες που έχουν πολτοποιηθεί και κανέλα. Ανακάτεψε καλά και ψήσε τα πανκέικ σε αντικολλητικό τηγάνι. Τα πανκέικ με μπανάνες και κανέλα είναι γευστικά, αφράτα και προσφέρουν τις φυτικές ίνες της μπανάνας και τα οφέλη της κανέλας. Η μπανάνα παρέχει φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα, ενώ η κανέλα έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση των επιπέδων ζάχαρης στο αίμα.

Αβοκάντο τοστ με φρούτα: Μια άλλη επιλογή για ένα γλυκό πρωινό γεύμα χωρίς ζάχαρη είναι το αβοκάντο τοστ με φρούτα. Για να το παρασκευάσεις, θα χρειαστείς ψωμί ολικής άλεσης. Ψήσε το ψωμί μέχρι να γίνει τραγανό. Στη συνέχεια, άπλωσε πάνω του αβοκάντο σε κομμάτια ή λιωμένο. Πρόσθεσε φρούτα όπως κομμένες φράουλες, μπανάνες ή μούρα για περισσότερη φρεσκάδα και γεύση. Το αβοκάντο προσφέρει μια πλούσια κρεμώδη υφή και υγιεινές λιπαρές ουσίες, ενώ τα φρέσκα φρούτα προσθέτουν γλυκύτητα, φυτικές ίνες και βιταμίνες. Αυτό το γευστικό πρωινό γεύμα θα σου παρέχει θρεπτικά συστατικά και φυσική ενέργεια για να ξεκινήσεις τη μέρα σου με ευεξία. Μπορείς να προσθέσεις ανανά, ψημένες καρύδες ή κανέλα, για να δώσεις επιπλέον γεύση. 

Αυτές είναι μόνο μερικές ιδέες για υγιεινά πρωινά γεύματα που δεν περιέχουν προσθήκη ζάχαρης. Μπορείς να τα προσαρμόσεις στις προτιμήσεις σου και να πειραματιστείς με διάφορα υλικά και γεύσεις. Να θυμάσαι πάντα να επιλέγεις  φρέσκα, υγιεινά συστατικά και να αποφεύγεις προϊόντα με προσθήκη ζάχαρης.

Το μεγάλο λάθος που συνήθιζα να κάνω στο πρωινό γεύμα

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i