Μπίρα lager για υγιές έντερο προτείνει η επιστήμη

Μελέτη διαπίστωσε ότι η υγεία του εντέρου βελτιώνεται και ο κίνδυνος ασθενειών μειώνεται με την κατανάλωση μπίρας lager.

μπυρα iStock

Δεν είναι λίγες οι μελέτες που έχουν κατά καιρούς κυκλοφορήσει σχετικά με τα θετικά στοιχεία που παρέχει η μπίρα lager στον οργανισμό. Μπορεί όταν μιλάμε για ευεργετικά στοιχεία σε αλκοόλ, το μυαλό των περισσότερων να πηγαίνει στο κρασί, όμως και η κατανάλωση μπίρας μπορεί όπως φαίνεται να είναι σημαντική για να τη υγεία της καρδιάς.

Μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Agricultural and Food Chemistry της Αμερικανικής Χημικής Εταιρείας σημειώνει ότι συγκρίνοντας το μικροβίωμά τους πριν από τη δοκιμή, οι άνδρες που έπιναν καθημερινά μια μη αλκοολούχα ή μια αλκοολούχα μπύρα είχαν περισσότερα μικρόβια στο έντερο. Αυτό όμως δεν είναι ένα ανησυχητικό νέο. Τα μικρόβια αυτά είναι χρήσιμα επειδή μπορούν να συμβάλουν στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης ορισμένων ασθενειών.

Ο ανθρώπινος γαστρεντερικός σωλήνας αποτελείται από δισεκατομμύρια μικροοργανισμούς. Όταν υπάρχουν περισσότερα από αυτά τα βακτήρια, οι άνθρωποι έχουν πολύ λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν χρόνιες ασθένειες, όπως οι καρδιακές παθήσεις και ο διαβήτης.

Δείτε περισσότερα στο esquire.com.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i