4 τροφές που προστατεύουν από τον καλοκαιρινό ήλιο

Mερικές τροφές φιλικές προς το δέρμα είναι ικανές να σε προστατεύσουν από τον καλοκαιρινό ήλιο.

τροφές iStock

Είναι αδύνατον να μπορέσεις να ξεφύγεις από τον καλοκαιρινό ήλιο και τις ζημιές που προκαλεί στην επιδερμίδα σου. Από τον Απρίλιο έως τον Αύγουστο, ο ήλιος είναι τόσο έντονος - και ξαφνικός- που το δέρμα σου μαυρίζει πολύ εύκολα.

Δυστυχώς, όμως, αυτό το μαύρισμα μπορεί ακόμη και να κάνει το δέρμα σου ξηρό και ξεφλουδισμένο. Μάντεψε ποια είναι η σανίδα σωτηρίας σου εδώ; Λοιπόν, μερικές τροφές φιλικές προς το δέρμα είναι ικανές να σε προστατεύσουν από τον καλοκαιρινό ήλιο. Υπάρχουν ορισμένες τροφές που μπορούν να προστατεύσουν το δέρμα από τον σκληρό καλοκαιρινό ήλιο και επομένως μπορούν να αποτρέψουν την ξηροδερμία και το ξεφλούδισμα!

Η διατροφή είναι ένα κομμάτι που συχνά παραβλέπεται όταν πρόκειται για την εξωτερική προστασία του δέρματος, και όταν πρόκειται για την υγεία του δέρματος, η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο.

Διάβασε επίσης: Έβαλες αντηλιακό, έχεις όμως όντως προστασία από τον ήλιο;

Oι τροφές που θα σε προστατεύσουν από τον καλοκαιρινό ήλιο

Ντομάτες: Μια κόκκινη ασπίδα κατά των ακτίνων UV

Οι ντομάτες είναι πλούσιες σε λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό γνωστό για τις αντηλιακές του ιδιότητες. Το λυκοπένιο βοηθά στην εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών που προκαλούνται από την έκθεση στον ήλιο, μειώνοντας τη φλεγμονή και τη βλάβη του δέρματος. Η προσθήκη της ντομάτας στη διατροφή σου, είτε σε σαλάτες, σάλτσες ή σκέτες φρέσκες φέτες, μπορεί να ενισχύσει την άμυνα του δέρματός σου ενάντια στις βλαβερές ακτίνες UV.

Καρπούζι: Ένα ενυδατικό αντηλιακό

Το καρπούζι, με την υψηλή περιεκτικότητά του σε νερό και την πλούσια σύσταση βιταμινών Α, C και αντιοξειδωτικών, δρα ως φυσικός ενυδατικός παράγοντας για το δέρμα. Η ενυδάτωση κατά τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού είναι ζωτικής σημασίας και το καρπούζι παρέχει μια εξαιρετική πηγή ενυδάτωσης, προάγοντας το ελαστικό και το λαμπερό δέρμα. Η παρουσία λυκοπενίου στο καρπούζι προσθέτει επίσης στις αντιηλιακές του ικανότητες.

Πράσινο τσάι: Μια δροσιστική ασπίδα

Το πράσινο τσάι είναι μια μονάδα παραγωγής ενέργειας από πολυφαινόλες και κατεχίνες, οι οποίες διαθέτουν αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Η τακτική κατανάλωση πράσινου τσαγιού μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των βλαβερών επιπτώσεων των ακτίνων UV στο δέρμα, να ελαχιστοποιήσει τα ηλιακά εγκαύματα και να βοηθήσει στη διατήρηση της νεανικής επιδερμίδας. Απόλαυσε ένα δροσιστικό φλιτζάνι παγωμένο πράσινο τσάι τα ζεστά απογεύματα για να παραμείνεις δροσερή και προστατευμένη.

Φυλλώδη πράσινα λαχανικά: Μια φυσική άμυνα 

Τα φυλλώδη πράσινα όπως το σπανάκι, το λάχανο και το σέσκουλο είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά όπως η βήτα-καροτίνη και η λουτεΐνη, τα οποία είναι ευεργετικά για την υγεία του δέρματος. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά συμβάλλουν στην προστασία του δέρματος από τις βλάβες του ήλιου και στη διατήρηση της ελαστικότητάς του. Η προσθήκη μιας ποικιλίας φυλλωδών λαχανικών στις καλοκαιρινές σου σαλάτες ή smoothies μπορεί να προσφέρει μια φυσική άμυνα ενάντια στις ακτίνες UV.

Διάβασε επίσης: Οι τροφές που θα ενισχύσουν το μαύρισμα

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i