Συνταγή για σπιτικά snickers με λίγες θερμίδες και χωρίς ζάχαρη

Αυτό το σνακ είναι φτιαγμένο από αγνά υλικά, χωρίς προσθήκη ζάχαρης και είναι απολαυστικό.

σπιτικά snickers

Οι μπάρες δημητριακών έχουν αποκτήσει τα τελευταία χρόνια μεγάλη δημοτικότητα στον χώρο της διατροφής. Αυτά τα μικρά σνακ είναι γεμάτα από θρεπτικά συστατικά και μπορείς να τα κουβαλάς πάντα μαζί σου στην τσάντα. Έτσι, λοιπόν, οι μπάρες δημητριακών κατάφεραν να συνδυάσουν την ανάγκη μας για υγιεινά σνακ με τους γρήγορους ρυθμούς της ζωής.

Αυτά τα θρεπτικά σνακ έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν μια σημαντική ποσότητα πρωτεΐνης στο καθημερινό μας μενού, ένα κρίσιμο μακροθρεπτικό συστατικό γνωστό για την υποστήριξη της μυϊκής αποκατάστασης και ανάπτυξης, βοηθώντας στη διαχείριση του βάρους και διατηρώντας το σώμα στην βέλτιστη λειτουργία.

Οι μπάρες δημητριακών διατίθενται σε διάφορες γεύσεις και μεγέθη, καλύπτοντας όλες τις γευστικές προτιμήσεις. Ωστόσο, είναι σημαντικό να διαβάσεις τις ταμπέλες με τα συστατικά της εκάστοτε μπάρας για να βεβαιωθείς ότι προφέρει τα θρεπτικά συστατικά που υπόσχεται, και δεν είναι γεμάτη από extra προσθήκη ζάχαρης. Για να αποφύγεις την κατανάλωση ενός σνακ που μοιάζει θρεπτικό αλλά δεν είναι, μπορείς να φτιάξεις τις δικές σου σπιτικές μπάρες. 

Διάβασε επίσης: Συνταγή για εύκολο ψωμί που αποτελεί πλήρες γεύμα - χωρίς αλεύρι, πλούσιο σε πρωτεΐνη

Έχεις λιγούρες; Συνταγή για υγιεινές snickers μπάρες με ελάχιστες θερμίδες

Ο youtube λογαριασμός "How to cook smarter" δημοσίευσε μία εύκολη και γευστική συνταγή για σπιτικές snickers μπάρες. Το σνακ είναι φτιαγμένο από φυσικά συστατικά όπως είναι η βρώμη, το αμύγδαλο και οι χουρμάδες.

Οι ξηροί καρποί προσφέρουν πρωτεΐνη, απαραίτητη για ενέργεια και δύναμη, ενώ η βρώμη χάρη στις φυτικές ίνες συμβάλλει στην ενίσχυση του κορεσμού. Η θερμιδική αξία της snickers μπάρας είναι ίση με αυτές του εμπορίου, ωστόσο οι σπιτικές δεν περιέχουν επεξεργασμένη ζάχαρη.

Συστατικά: (Κάνει 18 μπάρες)

  • 1,5 φλιτζάνι αλεσμένη βρώμη (ή αλεύρι βρώμης) (150 γρ.)

  • 1/2 φλιτζάνι αμύγδαλο (50 γρ.)

  • 1/4 φλιτζάνι λάδι καρύδας (50 γρ.)

  • 3 κουταλιές της σούπας μέλι

  • 2 φλιτζάνια χουρμάδες (300 γρ.)

  • 4 κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο

  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

  • 1/2 φλιτζάνι φιστίκια, ξερά καβουρδισμένα και αλατισμένα (65 γρ.)

  • 4 ουγκιές μαύρη σοκολάτα (80 γρ.)

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ (ανά μπάρα): 228 θερμίδες, λίπος 11,6 g, υδατάνθρακες 29,6 g, πρωτεΐνη 4,5 g

Εκτέλεση: Για τη στρώση νουγκά, συνδύασε αλεσμένη βρώμη, αμυγδαλόλευρο, λάδι καρύδας και μέλι σε ένα μπολ. Άπλωσε το μείγμα βρώμης σε ένα ταψί 9 επί 9 ιντσών (22x22 εκ.) και βάλε το στην κατάψυξη για 30 λεπτά. Για τη στρώση καραμέλας, σε ένα άλλο μπολ προσθέτεις τους χουρμάδες και σκεπάζεις με ζεστό νερό. Μετά από 5 λεπτά στραγγίζεις τους χουρμάδες και κρατάς μία μικρή ποσότητα από το γλυκό νερό.

Σε ένα πολυμίξερ προσθέτεις τους χουρμάδες, το φυστικοβούτυρο, τη βανίλια και το αλάτι. Χτυπάς μέχρι να ομογενοποιηθούν, και προσθέτεις 1/4 φλιτζάνι (60 ml) γλυκό νερό από τους χουρμάδες. Απλώνεις την καραμέλα- χουρμά πάνω από τη βρώμη. Πασπαλίζεις με τα φιστίκια και πιέζεις  ελαφρά τα φιστίκια πάνω στους χουρμάδες. Τα βάζεις στην κατάψυξη για 1 ώρα.

Μεταφέρεις το παγωμένο μείγμα στην ξύλινη σανίδα κουζίνας και χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι κόβεις σε μπάρες. Βούτηξε τις μπάρες σε μια λιωμένη σοκολάτα και βάλε τις ξανά στο ψυγείο για να σφίξει πλήρως η σοκολάτα. Έτοιμες!

Διάβασε επίσης: Τα πιο εύκολα και υγιεινά cookies! Φτιαγμένα με μόλις 2 υλικά

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i