
Φτιαγμένη με υλικά χαμηλών λιπαρών και χωρίς αλεύρι, αυτή η τυρόπιτα βρώμης παραμένει φρέσκια και απολαυστική στο ψυγείο για μέρες, κάνοντάς την την ιδανική επιλογή για ένα θρεπτικό πρωινό γεύμα καθ΄όλη τη διάρκεια της εβδομάδας. Ειδικά αν βαρέθηκες με τα overnight oats ή θέλεις μια αλμυρή αλλά έτοιμη επιλογή, η συγκεκριμένη πιτούλα από τη διατροφολόγο Ειρήνη Σακέτου (@nutri_saketou), είναι αυτό που χρειάζεσαι. Συνδυάζει τη βρώμη με φέτα, ανθότυρο και γιαούρτι, προσφέροντας μια ελαφριά αλλά χορταστική πρόταση που θα σε ικανοποιήσει και θα σε χορτάσει.
Συνταγή για τυρόπιτα βρώμης:
Υλικά για 6 κομμάτια:
- 100γρ. βρώμη
- 200γρ. φέτα light
- 100γρ. ανθότυρο
- 1 κ.γ. baking powder
- 100γρ. γιαούρτι 2%
- 2 αυγά
- 30γρ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ άνηθο
- Πιπέρι
Εκτέλεση
Χτυπάμε τη βρώμη στο μούλτι, ώστε να δημιουργήσουμε το δικό μας αλεύρι
βρώμης.
Τρίβουμε τη φέτα και το ανθότυρο σε μικρά κομμάτια.
Σε ένα μπολ προσθέτουμε τη βρώμη, το baking powder, τη φέτα, το
ανθότυρο, τα αυγά, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το πιπέρι, τον άνιθο και
ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Aπλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα σε ταψάκι 20x20cm.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα, για περίπου
30-35 λεπτά.
Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και
κόβουμε σε 6 ίσα κομμάτια.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr