Στραπατσάδα ή καγιανάς: Συνταγή για το απόλυτα καλοκαιρινό comfort food

Καλοκαίρι είναι να μυρίζει η κουζίνα ντομάτα και αυγά!

Στραπατσάδα iStock

Η στραπατσάδα – ή καγιανάς, όπως λέγεται σε πολλές περιοχές – είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά, γρήγορα και οικονομικά ελληνικά φαγητά. Τρεις βασικές πρώτες ύλες, που υπάρχουν σχεδόν πάντα στο σπίτι: ντομάτα, αυγά και ελαιόλαδο. Κάθε οικογένεια έχει τη δική της εκδοχή, με ή χωρίς φέτα, μερικές φορές με λουκάνικο ή μυρωδικά, αλλά η βάση παραμένει η ίδια. Είναι το comfort food του καλοκαιριού, εύκολο, χορταστικό και γεμάτο γεύση.

Καλοκαιρινή αυγοσαλάτα - Η συνταγή για το τέλειο πρωτεϊνικό σνακ 

Στραπατσάδα ή καγιανάς: Συνταγή για το απόλυτα καλοκαιρινό comfort food 

Υλικά

4 ντομάτες 
1 κρεμμύδι
1 σκόρδο
Αλάτι
Πιπέρι
Πάπρικα
Ελαιόλαδο
3 αυγά
Μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Τρίβουμε τις ντομάτες στο τρίφτη.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι μας .
Στο τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο .
Έπειτα προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα
Αλάτι ,πιπέρι και πάπρικα
Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για τουλάχιστον 10 λεπτά .Μέσα και ο μαϊντανός
Στην συνέχεια ρίχνουμε τα αυγά μας
Αφήνουμε να ψηθούν όλα μαζί
Κλείνουμε ,παίρνουμε μια φέτα ψωμί και απολαμβάνουμε

 

Ομελέτα με φέτα, ντομάτες και ελιές: Το τέλειο πρωινό της Κωνσταντίνας Μερκούρη φτιάχνεται σε βάζο! 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i