
Εκλεπτυσμένος και θρεπτικός, ο τόνος συνδυάζει πρωτεΐνη υψηλής ποιότητας με ωμέγα‑3 και βιταμίνη D, φροντίζοντας την καρδιακή σου υγεία, τον εγκέφαλό σου και το ανοσοποιητικό σου σύστημα.
Τι να βάλεις στην τονοσαλάτα αντί για μαγιονέζα (για φουλ πρωτεΐνη και γεύση)!
Η διατροφολόγος Κωνσταντίνα Παππά (@health_nutrition_thess) εξηγεί ένα συχνό διατροφικό λάθος: ένα μεγάλο μέρος των ωμέγα‑3 χάνεται όταν στραγγίζεις τον τόνο σε λάδι. Δεν πρόκειται για μύθο. Συνεπώς, αν ο στόχος σου είναι να αυξήσεις την πρόσληψη ωμέγα‑3, δεν πρέπει να τον στραγγίσεις. Αν όμως θέλεις λιγότερες θερμίδες, τότε η καλύτερη επιλογή είναι ο τόνος σε νερό.
Οι βασικές διαφορές επιγραμματικά
- Θερμίδες: Ο τόνος σε λάδι έχει διπλάσιες θερμίδες από τον τόνο σε νερό.
- Χρήση: Τόνος σε νερό ιδανικός για σαλάτες (προσθέτεις το δικό σου υγιεινό λάδι). Τόνος σε λάδι κατάλληλος για σάντουιτς και τορτίγιες για πιο έντονη γεύση.
- Αλάτι: Μικρές διαφορές μεταξύ των μορφών, πάντα έλεγξε τις ετικέτες.
Για μέγιστη πρόσληψη ωμέγα‑3, απόλαυσε τον τόνο σε λάδι χωρίς να τον στραγγίσεις ή επίλεξε τον τόνο σε νερό για λιγότερες θερμίδες.
Μπορώ να τρώω κονσέρβα τόνου κάθε μέρα;
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr