Η μακαρονάδα της Nicole Kidman που θα θες να φτιάχνεις ξανά και ξανά

Ένα τραγανό, γεμάτο γεύση πιάτο με ζυμαρικά orecchiette, μπρόκολο, σκόρδο και κουκουνάρι, που αποδεικνύει ότι η διάσημη ηθοποιός το ’χει και στη μαγειρική.

Nicole Kidman Stephane Cardinale - Corbis/Corbis via Getty Images/Ideal Image

Η Nicole Kidman μπορεί να έχει δηλώσει αρκετές φορές ότι δεν είναι και η καλύτερη μαγείρισσα, αλλά μια μόνο δοκιμή από αυτό το πιάτο της είναι αρκετή για να μας κάνει να αναθεωρήσουμε. Η βραβευμένη ηθοποιός δημιούργησε μια τόσο νόστιμη συνταγή που συμπεριλήφθηκε στο μαγειρικό βιβλίο Newman's Own Cookbook του Paul Newman το 1998, κάτι που δεν συμβαίνει τυχαία.

Οι γεύσεις στο πιάτο της Kidman, τραγανά ζυμαρικά orecchiette με μπρόκολο, κουκουνάρι και σκόρδο, από μόνες τους μας πείθουν ότι ξέρει τι κάνει στην κουζίνα. Πρόκειται για μια απλή, αλλά ευφάνταστη εκδοχή της ιταλικής κουζίνας, με ένα απρόσμενο βήμα που την κάνει πραγματικά ξεχωριστή: το τηγάνισμα των ζυμαρικών μέχρι να γίνουν τραγανά. Πάμε, λοιπόν, να δούμε αναλυτικά αυτή τη συνταγή της ηθοποιού.

Η πρωτότυπη τεχνική της

Η συνταγή της Kidman ξεκινά όπως οι περισσότερες με ζυμαρικά: βράζεις τα ζυμαρικά μέχρι να γίνουν al dente. Μετά, τα πράγματα γίνονται διασκεδαστικά και ακόμη πιο νόστιμα. Τα ζυμαρικά μαγειρεύονται ξανά, σε καυτό λάδι, μέχρι να γίνουν τραγανά και ελαφρώς καμένα στις άκρες. Το μυστικό για να τηγανιστεί σωστά κάθε κομμάτι ζυμαρικού είναι να το μοιράσεις σε δύο τηγάνια, ώστε να απλωθεί σε μία μόνο στρώση, αντί να συσσωρευτεί και να γίνουν κάποια κομμάτια νωχελικά και υγρά. Αυτή η μέθοδος θυμίζει ιταλικά τηγανητά πιάτα ζυμαρικών, όπως τα spaghetti all'assassina, που είναι δημοφιλή στον νότο της Ιταλίας. Αν, όμως, δε θέλεις να λερώσεις δύο τηγάνια, μπορείς να τηγανίσεις τα ζυμαρικά σε δόσεις.

Μόλις τηγανιστούν, τα ζυμαρικά μαζί με το λάδι μεταφέρονται σε ένα μπολ για να διατηρηθούν ζεστά, ελευθερώνοντας έτσι το τηγάνι για τα μπροκολάκια και το ψιλοκομμένο σκόρδο, τα οποία σοτάρονται σε φρέσκο καυτό λάδι. Όταν το μπρόκολο πάρει έντονο πράσινο χρώμα και το σκόρδο ροδίσει ελαφρώς, προστίθενται λευκό κρασί, χυμός λεμονιού, αλάτι και πιπέρι, που δίνουν στα ζυμαρικά έντονες και φωτεινές γεύσεις.

Τέλος, τα ζυμαρικά, το μπρόκολο και το σκόρδο αναμειγνύονται σε ένα ταψί 33x23 εκατοστά (η συνταγή βγάζει πολλές μερίδες), πριν ανακατευτούν με βούτυρο και βαλσάμικο ξύδι για ένα κρεμώδες, γεμάτο φινίρισμα. Η Kidman χρησιμοποιεί ένα ταψί κατάλληλο για εστία, καθώς αυτό το βήμα γίνεται επάνω στη φωτιά, σε μέτρια θερμοκρασία, για να δημιουργηθεί μια πλούσια, βελούδινη υφή.

Το σερβίρισμα

Όλο το πιάτο πασπαλίζεται στο τέλος με κουκουνάρι και γενναία δόση φρεσκοτριμμένης παρμεζάνας, και ανακατεύεται μια τελευταία φορά πριν το σερβίρισμα με λίγο μαύρο πιπέρι. Μπορείς, επίσης, να προσθέσεις λίγη επιπλέον παρμεζάνα σε κάθε πιάτο – κάνει την παρουσίαση λαχταριστή και τη γεύση ακόμα καλύτερη.

Αν και το πιάτο είναι καταπληκτικό όσο είναι ζεστό, τα ζυμαρικά απορροφούν ακόμη περισσότερη γεύση με τον χρόνο. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να το μαγειρέψεις μία ή δύο ημέρες πριν ή να απολαύσεις τα υπόλοιπα την επόμενη μέρα. Μπορεί να μην είναι τόσο τραγανά, αλλά θα είναι εξίσου νόστιμα.

Διάβασε επίσης:

Κι όμως δεν παχαίνουν! Το μαγειρικό κόλπο που κάνει τα ζυμαρικά εξαιρετικό σύμμαχο στο αδυνάτισμα

Εύκολη μακαρονάδα με μπρόκολο, τσένταρ και παρμεζάνα

Μειώνονται οι θερμίδες της μακαρονάδας εάν τη βάλεις στο ψυγείο;

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i