Τρία βασικά λάθη που σε εμποδίζουν να χάσεις κιλά

Οι μικρές - αλλά πολύ βασικές - διορθώσεις θα σου φέρουν αποτελέσματα.

κιλά pexels

Γιατί λοιπόν αφού τα κάνεις όλα, ακολουθείς σωστή διατροφή και γυμνάζεσαι, δεν μπορείς ακόμα να χάσεις κιλά; Το πιο πιθανό είναι ότι υπερεκτιμάς την προσπάθειά σου. Γενικά, όταν οι άνθρωποι κάνουν δίαιτα και ασκούνται χωρίς να βλέπουν αποτελέσματα, αυτό συμβαίνει επειδή πιστεύουν ότι είναι περισσότερο καλοί σε αυτό, απ’ ότι συμβαίνει στην πραγματικότητα. Έτσι επιβραβεύουν τον εαυτό τους περισσότερο απ’ ότι θα έπρεπε, υποστηρίζουν οι επιστήμονες.

Ας αρχίσουμε όμως με τη διατροφή 

Οι περισσότεροι τρώνε μεγαλύτερες ποσότητες φαγητού από αυτές που νομίζουν ενώ ξεχνούν να μετρήσουν και αυτά που τρώνε χωρίς να το σκεφτούν. Αυτά τα δύο τους βάζουν σε ψηλότερο σημείο από αυτό που πιστεύουν σε σχέση με τις θερμίδες που έχουν καταναλώσει.

Η λύση: Είναι καλό να κρατάς ένα ημερολόγιο διατροφής, καταγράφοντας κάθε μικρή μπουκιά φαγητού που καταναλώνεις στη διάρκεια της ημέρας. Αυτό θα σε βοηθήσει να είσαι περισσότερο υπεύθυνη και θα σου υπενθυμίζει ότι κάθε τροφή περιέχει θερμίδες, ακόμα και αν έφαγες μια πιρουνιά παραπάνω για να δοκιμάσεις το μεσημεριανό του συναδέλφου σου.

Και η ρουτίνα της άσκησής σου μπορεί να είναι παραπλανητική για 2 λόγους.

Αρχικά, δε γυμνάζεσαι τόσο πολύ όσο πιστεύεις. Ρώτησε τον εαυτό σου: Όταν πηγαίνεις στο γυμναστήριο, ξοδεύεις όλο το χρόνο σου στα μηχανήματα; Τώρα που το σκέφτεσαι καλύτερα, μήπως περνάς πολύ χρόνο μέχρι να αποφασίσεις σε ποιο μηχάνημα θα πας, ποια μουσική θα ακούσεις ή απλώς όταν συζητάς για αρκετή ώρα με τις φίλες σου και άλλα παρόμοια;

Η λύση: Εάν είσαι ένοχη έστω και για ένα από τα παραπάνω, ήρθε η ώρα να αγοράσεις ένα βηματόμετρο, προκειμένου να έχεις χειροπιαστές αποδείξεις για το πόσο πολύ γυμνάζεσαι στην πραγματικότητα.

Ο δεύτερος λόγος για τον οποίο δεν μπορείς να χάσεις κιλά είναι ότι επαναλαμβάνεις συνέχεια τις ίδιες ασκήσεις και έτσι το σώμα σου τις συνηθίζει, γίνεται καλό σε αυτές και δεν έχει κάτι άλλο πλέον να κερδίσει από αυτές. Έτσι δεν βλέπεις αποτελέσματα στη ζυγαριά σου.

Η λύση: Προσπάθησε να έχεις ποικιλία στις ασκήσεις σου και να μην ρουτινιάζεις.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i