Γιατί έχεις κυτταρίτιδα και οι συμβουλές διατροφής για να τη μειώσεις

Όλα τα tips και οι συμβουλές διατροφής για να ξεχάσεις την κυτταρίτιδα.

13.02.2019

Γράφει: Missbloom.gr

εχεις διαβασει

Γιατί έχεις κυτταρίτιδα και οι συμβουλές διατροφής για να τη μειώσεις

Είναι ίσως το πιο… δημοκρατικό πρόβλημα, αφού ο φωτογραφικός φακός έχει κάνει τσακωτή ακόμη και τη skinny Kate Moss σε πόζες που αναδεικνύουν την κυτταρίτιδά της. Τα καλά νέα είναι ότι η κυτταρίτιδα μπορεί να νικηθεί. Και μάλιστα εμείς που ζούμε σε μια μεσογειακή χώρα έχουμε στην κουζίνα μας όλα τα απαραίτητα για να την καταπολεμήσουμε αποτελεσματικά.

Γιατί έχουμε όλες κυτταρίτιδα;

Η κυτταρίτιδα δεν έχει καμία σχέση με το πάχος. Πρόκειται για μια κυτταρική δυσλειτουργία, μια φλεγμονή της επιδερμίδας. «Η κυτταρίτιδα είναι η εναπόθεση νερού και λίπους ανάμεσα στο δέρμα και στον υποδόριο ιστό», επισημαίνει ο κορυφαίος δερματολόγος Dr Howard Murad. Συμβαίνει κυρίως όταν είναι αδύναμος ο συνδετικός ιστός κάτω από το δέρμα, λόγω κατασκευής ή ηλικίας, με αποτέλεσμα τα κύτταρα να γεμίζουν με λίπος. Τα παχουλά αυτά κύτταρα στριμώχνονται στον συνδετικό ιστό, κάποια ξεπροβάλλουν από το πλέγμα του και το οπτικό αποτέλεσμα είναι αυτό που όλες ξέρουμε.

Η κυτταρίτιδα είναι μια συνηθισμένη και ακίνδυνη φλεγμονή, που επηρεάζει περίπου το 90% των γυναικών μετά τα 30.

Δέσε τα αθλητικά σου

Είτε έχεις προδιάθεση για κυτταρίτιδα είτε όχι, η καθιστική ζωή θα κάνει πιο ορατό το πρόβλημα. Η λύση είναι μία και ιδανικά θα πρέπει να την εφαρμόζεις εφ’ όρου ζωής, αν θέλεις να φοράς μαγιό και σορτσάκια χωρίς να ανησυχείς για την όψη φλούδας πορτοκαλιού: Βάλε την άσκηση στο καθημερινό σου πρόγραμμα. Η καλύτερη επιλογή είναι το περπάτημα ή το τζόκινγκ. Extra tip: Επειδή όπου να ’ναι θα αρχίσεις τις εξορμήσεις στις παραλίες, βάλε στόχο να περπατάς 15-20 λεπτά στο νερό, εκεί όπου σκάει το κύμα, αν κρυώνεις, ή με το νερό στο ύψος της γάμπας σου. Σε τέσσερις εβδομάδες θα δεις τη διαφορά.

Topics:

Περισσότερα από Διατροφή και Αδυνάτισμα

#shapegreece