Οι πιο υγιεινοί ξηροί καρποί και με τι είναι καλύτερο να τους συνδυάσουμε

Η σωστή ποσότητα για την ημερήσια πρόσληψη, οι κατάλληλοι συνδυασμοί για να έχετε την καλύτερη απορρόφηση συστατικών αλλά και εκείνοι που πρέπει να αποφύγετε.

4. Αμύγδαλα: By Julia Sudnitskaya

21Μια από τις πιο ευεργετικές τροφές που μας έχει χαρίσει η φύση είναι οι ξηροί καρποί, που αποτελούν και μια από τις πιο υγιεινές και θρεπτικές επιλογές για τα καθημερινά σνακ. Παρά τα ευεργετικά οφέλη τους, πολλοί τους θεωρούν παχυντικούς λόγω των μεγάλων ποσοτήτων λιπαρών που περιέχουν. Στην πραγματικότητα, όμως, οι θερμίδες τους είναι προτιμότερες από κάθε άλλο σνακ, αφού τα λιπαρά τους ενεργοποιούν τη λεπτίνη και το μεταβολισμό του σωματικού λίπους. Το να τους προσθέσει κανείς λοιπόν στην καθημερινότητά του, μόνο καλό μπορεί να κάνει, αρκεί φυσικά αυτό να γίνει με μέτρο, σε ό,τι αφορά την ποσότητα, αλλά και με προσοχή σε ό,τι αφορά τον τρόπο κατανάλωσής τους.

Πόσοι είναι οι ξηροί καρποί που πρέπει να καταναλώνετε κάθε μέρα

Το ασφαλές όριο ημερήσιας κατανάλωσης των 10 γραμμαρίων προσφέρει την χρυσή τομή θρεπτικών συστατικών και θερμίδων. Παρακάτω ακολουθεί μία λίστα με τις πιο υγιεινές επιλογές ξηρών καρπών αλλά και τους συνδυασμούς που μπορούν να γίνουν έτσι ώστε ο οργανισμός να απορροφήσει όλα τους τα θρεπτικά συστατικά.

Διάβασε τη συνέχεια στο harpersbazaar.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i