Πώς βοηθάει η σπιρουλίνα στην απώλεια βάρους και ποια είναι τα οφέλη της;

Η σπιρουλίνα αποτελεί μία από τις πιο πλούσιες και πιο ολοκληρωμένες φυσικές πηγές τροφής στον κόσμο.

Πώς βοηθάει η σπιρουλίνα στην απώλεια βάρους και ποια είναι τα οφέλη της;

Το θέμα είναι ότι τα ανθυγιεινά φαγητά, η έλλειψη άσκησης, το κάπνισμα, η κατανάλωση αλκοολούχων ποτών και το άγχος συσσωρεύουν στον οργανισμό μας απόβλητα προϊόντα, με αποτέλεσμα να νιώθουμε κόπωση και ατονία.

Η σπιρουλίνα αποτελεί μία από τις πιο πλούσιες και πιο ολοκληρωμένες φυσικές πηγές τροφής στον κόσμο, ιδανική για απώλεια περιττών κιλών, αποτοξίνωση, εξισορρόπηση του σακχάρου, ελέγχου της όρεξης με αποδεδειγμένη δράση στην ενίσχυση της ενέργειας του οργανισμού.

Πώς βοηθάει η σπιρουλίνα στην απώλεια βάρους; Η σπιρουλίνα δρα ταυτόχρονα σε τρία επίπεδα:

1. Καθαρισμός: Προάγει τις φυσικές διαδικασίες καθαρισμού του οργα- νισμού. Με λίγα λόγια αποτοξινώνει τον οργανισμό! Αισθάνεσαι σε φόρμα, πιο χαρούμενος και έχεις περισσότερη ενέργεια.

2. Αποκατάσταση: Αναπληρώνει τις ανεπάρκειες στη διατροφή και διεγείρει το μεταβολισμό. Η φυσική κατάστασή βελτιώνεται ορατά και ιδιαίτερα σημαντικό κυρίως για τους αθλητές είναι το ότι ανακτούν τις δυνάμεις τους μετά από άσκηση-προπόνηση σε πολύ λιγότερο χρόνο.

3. Τόνωση: Ενισχύει την αντοχή και ενεργοποιεί τους φυσικούς αμυντικούς μηχανισμούς του οργα- νισμού. Αισθάνεσαι πιο δυνατός και μπορείτε να αντιμετωπίσετε πιο εύκολα τις πιέσεις της καθημερινής ζωής.

Τα ευεργετικά οφέλη της σπιρουλίνας στον οργανισμό σου:

  • Περιέχει περισσότερα από 100 θρεπτικά στοιχεία και απαραίτητα αμινοξέα, χλωροφύλλη, ένζυμα και αντιοξειδωτικά -ό,τι χρειάζεται ο οργανισμός δίχως τις θερμίδες.
  • Αποτελεί δομικό στοιχείο για το μυϊκό ιστό, απαραίτητο στη δίαιτα.
  • Εξισορροπεί τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.
  • Περιέχει αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδη θρεπτικά συστατικά σε μία ημερήσια δόση που αντιστοιχεί σε 5 μερίδες λαχανικών.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i