Συνδέεται ο καφές με το χαμηλότερο ποσοστό λίπους στις γυναίκες;

Τι έδειξε πρόσφατη έρευνα Πανεπιστημίου;

χαμηλότερο ποσοστό λίπους

Θέλεις να αποκτήσεις χαμηλότερο ποσοστό λίπους και επίπεδη κοιλιά; Τότε, έχεις σύμμαχό σου τον καφέ, όπως αποκάλυψε πρόσφατη έρευνα! Συγκεκριμένα, οι γυναίκες που πίνουν δύο ή τρία φλιτζάνια καφέ την ημέρα βρέθηκε να έχουν χαμηλότερο συνολικό λίπος σώματος και κοιλιάς από εκείνες που πίνουν λιγότερο ή καθόλου, σύμφωνα με νέα μελέτη του Anglia Ruskin University.

Οι ερευνητές συγκέντρωσαν στοιχεία από την Εθνική Έρευνα Εξέτασης Υγείας και Διατροφής, που διοργανώθηκε από το Κέντρο Ελέγχου Νόσων (CDC) στις Ηνωμένες Πολιτείες και εξέτασαν τη σχέση μεταξύ του καφέ που καταναλώνεται ανά ημέρα, και το συνολικό, όσο και το κοιλιακό, ποσοστό σωματικού λίπους.

Τα αποτελέσματα

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες ηλικίας 20-44, που έπιναν δύο ή τρία φλιτζάνια καφέ την ημέρα, είχαν τα χαμηλότερα ποσοστά λίπους - 3,4% χαμηλότερα από εκείνες που δεν κατανάλωναν καφέ. Μεταξύ των γυναικών ηλικίας μεταξύ 45-69 ετών, εκείνες που έπιναν τέσσερα ή περισσότερα φλιτζάνια είχαν ποσοστό λίπους χαμηλότερο κατά 4,1%.

Συνολικά, το μέσο συνολικό ποσοστό σωματικού λίπους ήταν 2,8% χαμηλότερο στις γυναίκες όλων των ηλικιών που έπιναν δύο ή τρία φλιτζάνια καφέ την ημέρα.

Στους άνδρες, η διαφορά ήταν μικρότερη, αν και οι άνδρες ηλικίας 20-44 που έπιναν δύο ή τρία φλιτζάνια την ημέρα είχαν 1,3% λιγότερο συνολικό λίπος και 1,8% λιγότερο κοιλιακό λίπος από εκείνους που δεν κατανάλωναν καφέ.

«Ο καφές, ή τα αποτελεσματικά συστατικά του, θα μπορούσαν να ενσωματωθούν σε μια υγιεινή διατροφή για τη μείωση του βάρους των χρόνιων παθήσεων που σχετίζονται με την επιδημία της παχυσαρκίας», ανέφερε ο επικεφαλής ερευνητής Δρ. Lee Smith από το Πανεπιστήμιο Anglia Ruskin.

Δες ακόμα για τον καφέ: 

Μπορεί ο καφές να σε προστατεύει από τη ροδόχρου ακμή;

Πώς να πίνεις τον καφέ σου ώστε να μη γεμίζεις θερμίδες και σάκχαρα;

4 ροφήματα που κάνουν καλό στην καρδιά

Είναι υγιεινές οι πατάτες, ο καφές, η σοκολάτα για το δέρμα; 3 μύθοι γύρω από αυτές τις τροφές

Καφές και υγεία: Αλήθεια ή μύθος;

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i