Το φτηνό λάθος που κάνεις και δεν χάνεις βάρος

Δεν αρκεί να ξέρεις τι και πώς τρως. Πρέπει να είσαι σίγουρος και γιατί το κάνεις.

Το φτηνό λάθος που κάνεις και δεν χάνεις βάρος

Πέρα από την προσεγμένη διατροφή και την υιοθέτηση ενός αποτελεσματικού προγράμματος άσκησης, υπάρχει μια ακόμη παράμετρος που θα πρέπει να αρχίσει να λαμβάνεις σοβαρά υπόψη αν θέλεις να βγάλεις γρήγορα από πάνω σου το λίπος που σε βαραίνει. Μιλάμε φυσικά για το πόσο αργά ή γρήγορα καταναλώνεις την τροφή σου αλλά και για την «αναγνώριση» των συναισθημάτων εκείνων που «γεννά» η απόλαυση ενός γεύματος.

«Αυτό που θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε κάποια στιγμή όλοι μας είναι ότι πολλοί άνθρωποι τρώνε όχι μόνο για να ικανοποιήσουν τη βασικότερη, ίσως, βιολογική ανάγκη αλλά, πολλές φορές, για να “καταπιούν” τα ίδια τους τα συναισθήματα -το άγχος που νιώθουν για τα οικονομικά τους, το θυμό που αισθάνονται για μια αρνητική εξέλιξη στη δουλειά, τη στεναχώρια που βιώνουν για μια ερωτική απογοήτευση.

Με αυτό το δεδομένο, λοιπόν, η πραγματική πρόκληση γι’ αυτόν που θέλει να χάσει βάρος είναι να κατανοήσει για ποιους λόγους επιλέγει κάποιες τροφές όταν βιώνει συγκεκριμένα συναισθήματα αλλά και να μάθει να απολαμβάνει στο έπακρο κάθε τροφή, ασχέτως ψυχολογικής διάθεσης» αναφέρει η κλινική διαιτολόγος Lara Felton. «Το κλειδί εδώ είναι να παραμείνεις συγκεντρωμένος καθώς τρως, σε αυτά που τρως. Αν δεν είσαι, το πιο πιθανό είναι να καταλήξεις να καταναλώνεις τροφές που είναι εντελώς άχρηστες -έως και βλαβερές- για τον οργανισμό σου».

Δες τη συνέχεια στο askmen.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i