Πώς θα φτιάξεις ζεστό, γλυκό χριστουγεννιάτικο κρασί γκλουβάιν με κανέλα και μυρωδικά (Glühwein) χωρίς ζάχαρη

H διατροφολόγος μας δίνει τη συνταγή για χριστουγεννιάτικο γλυκό κρασί χωρίς ζάχαρη!

shutterstock_768346333 By Natalya Danko

Είναι παράδοση της βόρειας Ευρώπης περισσότερο, αλλά το ζεστό χριστουγεννιάτικο κρασί γκλουβάιν είναι τόσο εύκολο να το φτιάξεις που έχει μέρος και των ελληνικών γιορτινών συνηθειών.

Από την Αγγελική Μοράρη, MSc, Επιστήμονας Τροφίμων & Διατροφής (BSc), Μεταπτυχιακή Εξειδίκευση στην Κλινική διαιτολογία,  nutritipsbyaggelikimorari.wordpress.com

Ζεστό κρασί γκλουβάιν με κανέλα, μανταρίνι, λεμόνι, μοσχοκάρυδο και γαρύφαλλο (κρασί Glühwein)

Υλικά:

  • ½ λεμόνι
  •  ½ πορτοκάλι
  •  1 μανταρίνι
  •  1 μπουκάλι ξηρό κόκκινο κρασί
  •   στέβια
  •  1 ξυλάκι κανέλα
  •  2 γαρύφαλλα
  •  1 πρέζα μοσχοκάρυδο σε σκόνη
  •  100 γρ. νερό

Εκτέλεση:

Βάλε σε μία κατσαρόλα όλα τα υλικά και βράσε για 3-5 λεπτά. Σούρωσε και σέρβιρε το κρασί ζεστό.

Χριστουγεννιάτικο ζεστό κρασί: Η συνταγή του Gordon Ramsay για mulled wine

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i