Να χρησιμοποιώ υποκατάστατα ζάχαρης στην εγκυμοσύνη;

Ο ειδικός απαντά στις πιο συχνές απορίες, που προφανώς έχεις και εσύ, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

25.09.2018

Γράφει: Ελένη Δασκαλάκη

εχεις διαβασει

Είσαι έγκυος; 20 έξυπνες ιδέες για φωτογραφίες στην εγκυμοσύνη!

Μπορώ να χρησιμοποιώ υποκατάστατα ζάχαρης αν είμαι έγκυος;

Συνεργάστηκε ο Δημήτρης Μπιλάλης, MBBCH, MMEDSCI, FRCOG – CCST, Μαιευτήρας- Χειρουργός Γυναικολόγος, Μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Μαιευτηρίου  «ΛΗΤΩ» (Bilalisgynaikologos.gr).

«Η σουκραλόζη, η ασπαρτάμη και η στέβια δε θεωρούνται μόνο ασφαλή, αλλά στην
πραγματικότητα σε βοηθούν να υποκύπτεις στις λιγούρες σου αποφεύγοντας παράλληλα την υπερβολική ζάχαρη και θερμίδες» επισημαίνει ο Δημήτρης Μπιλάλης, χειρουργός
γυναικολόγος.

Φρόντισε όμως να περιορίζεις τα υποκατάστατα σε δύο με τέσσερις μερίδες τη μέρα. Το μυστικό είναι να χρησιμοποιείς καθετί γλυκό με μέτρο – αυτό συμπεριλαμβάνει και τη ζάχαρη.

Ωστόσο, μείνε μακριά από μυρωδικά ή μπαχαρικά που δεν έχουν έγκριση από τον ΕΟΦ, όπως ολόκληρα φύλλα στέβιας.

«Τα φυτικά προϊόντα περιέχουν πολλά βιοενεργά συστατικά, έτσι με μεγάλη ποσότητα μπορεί να παρουσιαστούν πρόβλημα στο συκώτι ή γενετικές ανωμαλίες στο έμβρυο» τονίζει ο ειδικός.

Ετυμηγορία: Κατανάλωνε, αλλά με προσοχή.

Editor's Picks

Περισσότερα από Shape Mama

Best of network

#shapegreece