7 συμβουλές πριν αγοράσεις παιχνίδια για το παιδί

Προσοχή! δεν είναι αθώα όλα τα παιδικά παιχνίδια.

27.12.2018

εχεις διαβασει

1 Δώσε σημασία στην ηλικία
Είναι επικίνδυνο να αγνοούμε τις υποδείξεις ηλικίας των κατασκευαστών. Οι υποδείξεις δίνονται ακριβώς για λόγους ασφαλείας. Για παράδειγμα, όταν ένα παιχνίδι προειδοποιεί ότι «δεν είναι για παιδιά κάτω των 3 ετών», μπορεί να περιέχει μικρά κομμάτια, που εύκολα μπορούν να τα καταπιούν.

2. Η ποιότητα είναι βασική
Κοίταξε καλά για μυτερές ή κοφτερές άκρες, σκλήθρες ή καρφιά που εξέχουν, εύθραυστα πλαστικά που μπορούν να σπάσουν σε κοφτερά κομμάτια και εξαρτήματα που μπορούν να ξεκολλήσουν ή να λυθούν.

3. Σκέψου την κακομεταχείριση που θα υποστεί
Εξέτασε αν το παιχνίδι, σε μια τέτοια περίπτωση, μπορεί να δημιουργήσει οποιονδήποτε κίνδυνο. Τα μικρά παιδιά μπορούν να χώσουν τα κεφάλια, τα χέρια ή τα δάκτυλα τους μέσα σε απιθανά ανοίγματα, να χώσουν μικρά αντικείμενα στο στόμα τους, τα αφτιά ή τη μύτη τους, να ισορροπήσουν ή να πηδήξουν πάνω σε οποιαδήποτε επιφάνεια.

4. Εξέτασε σχολαστικά τη συσκευασία
Πολλά παιδιά χαίρονται να παίζουν με το κουτί της συσκευασίας όσο και με το περιεχόμενο. Γι’ αυτό πέταξε αμέσως τα λεπτά πλαστικά καλύμματα και έλεγξε το κουτί για συρραπτικούς συνδετήρες.

5. SOS στα πτυσσόμενα παιχνίδια
Έλεγξε παγίδες δαχτύλων σε παιχνίδια όπως: μικρές σιδερώστρες, καροτσάκια για κούκλες, πτυσσόμενα καρεκλάκια. Τοποθέτησε ένα μολύβι στα πιθανά επικίνδυνα σημεία, την ώρα που τα κλείνεις, για να βεβαιωθείς ότι δεν διατρέχουν κίνδυνο τα δαχτυλάκια των παιδιών.

shutterstock_503816590

6 Μαλακά παιχνίδια στο μικροσκόπιο
Έλεγξε αν το γέμισμά τους μπορεί να πλυθεί. (Πρέπει να αποφεύγεται το στενό καθάρισμα σε παιχνίδια – τα αέρια από την εξάτμιση των καθαριστικών φαρμάκων θέλουν πολύ χρόνο για να εξαλειφθούν τελείως).

7. Μπαλόνια και βόλοι, ο πιο συχνός κίνδυνος
Μην αφήνεις ποτέ τα παιδιά να φουσκώνουν μπαλόνια με το στόμα τους. Μπορείς να τους αγοράσεις μια μικρή τρόμπα ή να τα φουσκώσεις εσύ. Πολύ εύκολα μπορεί ένα μπαλόνι να αναρροφηθεί και να αποφράξει το λάρυγγα.

Editor's Picks

Περισσότερα από Shape Mama

#shapegreece