Spetsathlon 2022: Γιατί θέλω να πηγαίνω κάθε χρόνο στα αθλητικά events στις Σπέτσες

Δεν είναι το ταξίδι, δεν είναι το διάλειμμα στις υποχρεώσεις μου, δεν είναι καν το τόσο όμορφο νησί. Είναι που αυτή η γιορτή του αθλητισμού αποτελεί για μένα ένα wake call, μία υπενθύμιση για όλα όσα μας προσφέρει ο αθλητισμός και η επαφή με τους ανθρώπους που τον ζουν στο 100%.

σπέτσες

Από τις 13 έως και τις 15 Μαΐου το νησί των Σπετσών "βούλιαξε" από κόσμο. Αθλητές, επαγγελματίες και ερασιτέχνες, φίλοι του αθλητισμού, πολιτικοί, και πολλοί ακόμη έζησαν από κοντά το Spetsathlon 2022, το οποίο όπως κάθε χρόνο βρίσκεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του Δήμου Σπετσών. Ο ενθουσιασμός για τη μεγαλύτερη γιορτή του αθλητικού τουρισμού αντικατοπτρίστηκε στο ρεκόρ συμμετοχών που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, επιβεβαιώνοντας το μότο της διοργάνωσης, ότι νίκη είναι η συμμετοχή, #2winis2participate.

Αυτό ήταν και είναι εδώ και πολλά χρόνια και το δικό μου μότο, αφού ναι μεν αγαπώ την άσκηση και κάθε είδους φυσική δραστηριότητα αλλά το κάνω για τη χαρά της συμμετοχής και όχι για να πιάσω κάποιο ρεκόρ

Ελένη
Εδώ με βλέπεις μαζί με τη φίλη μου την Ευαγγελία που βρεθήκαμε μαζί στις Σπέτσες και συμμετείχαμε μαζί στον αγώνα των 5 χλμ. Τα κάναμε περπατώντας και τρέχοντας (λίγο) σε περίπου 44 λεπτά. Πειράζει που δεν κάναμε καλό χρόνο; Καθόλου! Το θέμα είναι να σηκωνόμαστε από τον καναπέ και να δραστηριοποιούμαστε - και αυτό εμείς στο Shape όχι μόνο το λέμε αλλά το κάνουμε και πράξη!

Άλλωστε αυτό είναι για μένα μία από τις μεγαλύτερες νίκες που έχει καταφέρει η διοργανώτρια του Spetsathlon & Spetses Mini Marathon, η Δρ Μαρίνα Κουτερέλλη. Μας σήκωσε από τους καναπέδες και μας έβαλε όλους στη διαδικασία να αθληθούμε, με το ρυθμό μας και όπως και όταν μπορεί ο καθένας! Γι' αυτό και οι δύο αυτοί θεσμοί έχουν αγαπηθεί τόσο πολύ από τον κόσμο και έχουν ένα κοινό που κάθε χρόνο πληθαίνει. 

Πέρα όμως από αυτό το "κάλεσμα" για καλή υγεία και φυσική δραστηριότητα, στο Spetsathlon έζησα μεγαλειώδεις στιγμές. Όπως το πρωί του Σαββάτου που ξεκίνησε ο ποδηλατικός αγώνας των 25 χλμ, όπου η εμβληματική πλατεία Ποσειδωνίου γέμισε δίκυκλα και λάτρεις του αθλήματος με την εκκίνηση να δίνει ο σπουδαίος Παραολυμπιονίκης, Νίκος Παπαγγελής. Ένα αγόρι με δύναμη, θάρρος και τρομερή αγωνιστικότητα. 

spetsathlon
Νίκος Παπαγγελής, Σοφία Ζαχαράκη, Υφυπουργός Τουρισμού, Μαρίνα Κουταρέλλη, Γιώργος Χριστόπουλος

Αλλά και στους κολυμβητικούς αγώνες, λίγο αργότερα στην παραλία του Αγίου Μάμμα, δεν μπορούσα να μην χειροκροτήσω με όλη μου την ψυχή τη στιγμή που μπήκε στο νερό ο Γρηγόρης Σουβατζόγλου "δεμένος" με τον αθλητή με περιορισμένη όραση Γεράσιμο Λιγνό και κολύμπησαν μαζί!

spetsalthon
Γρηγόρης Σουβατζόγλου, Γεράσιμος Λιγνός

Αυτές είναι για μένα από τις κορυφαίες στιγμές της έννοιας του αθλητισμού!

Βέβαια δεν ήταν μόνο αυτά τα παιδιά που πρωταγωνίστησαν. Είναι σχεδόν αδύνατο να τους απαριθμήσω όλους αλλά μπορώ να σου πω ότι στο νησί συνάντησα τη Ζέτα Δούκα και την Ένη Αργυρού, αγαπημένα εξώφυλλα και οι δύο του Shape! Μάλιστα η Ένη που αγωνίστηκε με την ομάδα της Under Armour βραβεύτηκε για τις επιδόσεις της στην κολύμβηση.

Εκτός από τα... εξώφυλλά μας στις Σπέτσες τρέξαμε μαζί με την shape expert Ελευθερία Ζαπαντιώτη για να τιμήσουμε τη συνεργασία μας!!!

σπέτσες

Επειδή τα δρώμενα και οι αγώνες στις Σπέτσες είναι πάρα πολλά, διάβασε εδώ με λεπτομέρειες όλα όσα συνέβησαν.

Ραντεβού στο Spetses Mini Marathon τον Οκτώβριο!

 

Photo Credits: Κοσμάς Κουμιανός & το team του, Άγγελος Ζυμαράς

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i