Μάθε πώς να απελευθερώσεις τα αρνητικά συναισθήματα από τους γοφούς σου

Οι γοφοί είναι το "παράθυρο" των συναισθημάτων σου, και υπάρχει εξήγηση.

γοφοί Istock

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπάρχει ισχυρή σύνδεση του μυαλού και του σώματος, και ότι οι γοφοί είναι το "παράθυρο" των συναισθημάτων σου με τον έξω κόσμο. Είτε το αντιλαμβάνεσαι είτε όχι, μπορείς να κρατήσεις εμπειρίες, άγχος, αναμνήσεις και τραύματα σε διάφορα μέρη του σώματός σου (γοφοί, σαγόνι, λαιμός και ώμοι). Τα καλά νέα; Αφού μάθαμε ότι τα συναισθήματά μας παγιδεύονται στους γοφούς, βρήκαμε τρόπους να τα απελευθερώνουμε.

Spoiler: Οι διατάσεις του ισχίου που θα βρεις παρακάτω θα σου αλλάξουν τη ζωή.

Διάβασε επίσης: Πώς θα κάνεις σωστά τη στάση "κάτω σκύλος" της γιόγκα

Πώς και γιατί αποθηκεύονται τα συναισθήματα στους γοφούς;

γοφοί
Istock

Οι μύες των γοφών μας συνδέονται στενά με τα επινεφρίδια, τα οποία είναι υπεύθυνα για την επεξεργασία των συναισθημάτων. Είναι, επίσης, οι μεγαλύτεροι σταθεροποιητικοί μύες και συχνά μπορεί να σφίξουν σε στιγμές συναισθηματικής ενεργοποίησης. Οι ιστοί στους γοφούς συγκρατούν τα μη επεξεργασμένα συναισθήματα από αυτές τις στιγμές ως έναν τρόπο για να θυμάται ο υποσυνείδητος νους να αποφύγει το ίδιο έναυσμα στο μέλλον.

Η περιοχή του ισχίου συνδέεται με το ιερό τσάκρα, το οποίο κρατά τη δημιουργική και σεξουαλική ενέργεια. Το ιερό τσάκρα πιστεύεται ότι είναι ένα μεγάλο κομμάτι του συναισθηματικού μας κόσμου και του τρόπου με τον οποίο σχετιζόμαστε με τους άλλους. Όταν δεν εκφράζουμε τα θέλω και τις ανάγκες μας, η ιερή ενέργεια μπορεί να κολλήσει και να προκαλέσει σωματικό πόνο λόγω ενός αρνητικού συναισθήματος.

Διατάσεις για να απελευθερώσεις τα αρνητικά συναισθήματα από τους γοφούς

Πόζα Pigeon

γοφοί
Istock

Φέρε το ένα πόδι μπροστά και λυγισμένο και τέντωσε το αντίθετο πόδι πίσω σου, στρέφοντας τη φτέρνα σου προς τα πάνω. Καθώς εισπνέεις, επιμήκυνε τη σπονδυλική σου στήλη και άνοιξε το στήθος σου. Στην επόμενη εκπνοή σου, περπάτησε αργά τα χέρια σου προς τα εμπρός καθώς φέρνεις το στήθος σου προς το πάτωμα. Στη συνέχεια, επανέλαβε την άσκηση από την άλλη πλευρά.

Πόζα Low Lunge

γοφοί
Istock

Φέρε το ένα πόδι μπροστά ανάμεσα στα χέρια σου και βεβαιώσου ότι το γόνατό σου είναι λυγισμένο σε γωνία 90 μοιρών. Χαμήλωσε το πίσω γόνατό στο πάτωμα και σύρε το πόδι προς τα πίσω μέχρι να νιώσεις ένα ωραίο τέντωμα στο ισχίο και στο μηρό. Κράτησε τους γοφούς χαμηλά και επίπεδα. Καθώς εισπνέεις, σήκωσε το στήθος σου μακριά από τον μηρό και άπλωσε τα χέρια σου πάνω από το κεφάλι σου. Στη συνέχεια, επανέλαβε από την αντίθετη πλευρά.

Διάβασε επίσης: Τέσσερις ασκήσεις HIIT που προάγουν την παραγωγή ενδορφινών

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i