Ξέρεις τα είδη ποδηλασίας; Κάνε ποδήλατο έξυπνα!

Συνδύασε αυτά τα είδη ποδηλασίας για να έχεις τα καλύτερα fitness αποτελέσματα!

mountain-biking-woman-with-fatbike-enjoys-summer-vacation-close-up-picture-id1053078060 Credit:dima_sidelnikov

Κάνω ποδήλατο δεν σημαίνει απλώς ανεβαίνω σε ένα ποδήλατο και αρχίζω να κάνω πετάλι. Εάν θέλεις να χρησιμοποιήσεις το μέσο αυτό για να γυμναστείς, είναι σημαντικό να γνωρίζεις τα διάφορα είδη ποδηλασίας. Συνδύασέ τα μεταξύ τους για να τονώσεις και να συσφίγξεις το σώμα σου.

Η μακριά διαδρομή

Βελτιώνει τη φυσική κατάσταση και τις επιδόσεις σου. Ξεκίνα με 15-30 χλμ. και αύξανε σταδιακά την απόσταση – όχι παραπάνω από 10% την εβδομάδα. Ο κανόνας του 10% δίνει χρόνο στους μυς και τους τένοντες να προσαρμοστούν. Αν κάνεις 30 χλμ. αυτή την εβδομάδα, την επόμενη θα πρέπει να κάνεις το πολύ 35 χιλιόμετρα.

Το «σπινάρισμα»

Είτε είσαι στο δρόμο, είτε σε ποδηλατόδρομο, είτε έχεις στατικό ποδήλατο, το μυστικό είναι να έχεις μια εύκολη ταχύτητα. Προσπάθησε να κάνεις τέσσερα με έξι διαστήματα spin. Οι περισσότεροι άνθρωποι πηγαίνουν με ρυθμό περίπου 85 με 90 rpm (περιστροφές ανά λεπτό), αλλά για το σπινάρισμα πρέπει να στοχεύεις γύρω στις 100.

Το match-up

Είναι πάντα πιο εύκολο να καταβάλλεις μεγαλύτερη προσπάθεια όταν είσαι σε ομάδα και η ποδηλασία με έναν έμπειρο ποδηλάτη είναι ιδανικός τρόπος για να αυξήσεις την ένταση χωρίς να χάσεις τη διασκέδαση. Το ιδανικό είναι να είσαι με ένα φίλο που κάνει ποδήλατο στη δική σου περίπου ταχύτητα, αλλά που επίσης ξεπερνά το ρυθμό που θα είχες αν ήσουν μόνη σου.

Διάβασε επίσης: Σε ενοχλεί η σέλα στο ποδήλατο; Πώς θα αντιμετωπίσεις κάθε πρόβλημα (πίεση, σύγκαμα, κάψιμο)

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i