Ο σωστός τρόπος για να κάνεις την άσκηση σανίδα

Σίγουρα γνωρίζεις την άσκηση σανίδα. Ξέρεις ποιο είδος "σανίδας" να επιλέξεις για να γυμνάσεις τους μυς που θες;

sanida-plank-default

Η Michele Olson, PhD, έκανε ακριβώς αυτή τη δοκιµή στο εργαστήριό της στο Πανεπιστήµιο Αuburn της Αλαµπάµας. Ζήτησε από 20 συµµετέχοντες (15 γυναίκες, 5 άνδρες) να εκτελέσουν παραλλαγές της "σανίδας" ενώ ήταν "καλωδιωµένοι" µε ηλεκτροµυϊκούς αισθητήρες.

Διάβασε επίσης: To έξυπνο τρικ για τη σούπερ άσκηση σανίδα

Έτσι, έκαναν πλήρη "σανίδα" ισορροπώντας στις παλάµες και στα δάχτυλα των ποδιών µε τα χέρια τεντωµένα, "σανίδα" µε στήριξη στους πήχεις και στα δάχτυλα των ποδιών και τη στάση της yoga "chaturanga" (στήριξη στις παλάµες µε τους αγκώνες λυγισµένους δίπλα στα πλευρά).

Ιδού τα αποτελέσµατα:

[gallery ids="56496,56497,56498"]

 

Στάση «chaturanga»

Στάση «chaturanga»

Αυτή η στάση της yoga είναι η καλύτερη άσκηση για τον κορµό –συναγωνίζεται µε τη «σανίδα» στους πήχεις για το κάψιµο στους πλάγιους–, όµως µύες όπως οι τρικεφάλοι, οι δικεφάλοι, ο πίσω δελτοειδής (ώµος) και ο πλατύς ραχιαίος (µυς στην πλάτη) κλέβουν µέρος της έντασης από τους κοιλιακούς σου.

Πλήρης «σανίδα»

Πλήρης «σανίδα»

Η στάση αυτή πήρε τη δεύτερη θέση για τη σύσφιγξη του ορθού κοιλιακού. «Οι µύες του στήθους µπαίνουν στο παιχνίδι και απορροφούν µέρος της έντασης της άσκησης» επισηµαίνει η Michele Olson.

«Σανίδα» στους πήχεις

«Σανίδα» στους πήχεις

Αυτή η στάση έβαλε φωτιά κυρίως στον ορθό κοιλιακό (six pack, για να καταλαβαινόµαστε) και τους πλάγιους. Γιατί; Σύµφωνα µε την Michele Olson, «όταν στηρίζεσαι στους αγκώνες, δεν µπορείς να εµπλέξεις πολύ τους µυς του επάνω µέρους του κορµού».

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i