Οι 5 πιο σημαντικές fitness τάσεις για το 2021

Ο κόσμος όλος αλλάζει μετά την πανδημία. Η άσκηση ακολουθεί.

Reebok Nano X1 Reebok Nano X1

Ένας από τους τομείς που έπληξε ιδιαίτερα η πανδημία του SARS-COV-2 είναι o χώρος της φυσικής άσκησης, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να αναδυθούν νέες τάσεις. Έτσι, στο μέλλον θα βλέπουμε να επικρατεί η τάση για βελτίωση ή διατήρηση της καλής υγείας μέσα από την άσκηση, τις ολιστικές θεραπείες και την εξειδίκευση σε συγκεκριμένα ασκησιολόγια, όπως, για παράδειγμα, για ομάδες υψηλού κινδύνου. Ποια είναι τα μεγαλύτερα trends στο fitness που αναδείχθηκαν μέσα από την πανδημία; Παρακάτω θα βρεις πέντε από αυτά. 

1.Τρέξιμο 

Μια κλασική προπόνηση το τρέξιμο, πάντα κατέχει μια από τις πρώτες θέσεις προτίμησης για τους αθλούμενους. Ωστόσο, μέσα στις ειδικές συνθήκες που βιώνουμε τον τελευταίο χρόνο, το τρέξιμο έχει πραγματικά εκτοξευθεί στις πρώτες θέσεις της λίστας με τις προπονήσεις του κοινού. Είναι μια αερόβια άσκηση που καίει λίπος και ενεργοποιεί το καρδιαγγειακό σύστημα, πραγματοποιείται σε εξωτερικό χώρο και μπορείς να το κάνεις μόνη σου όποτε και όπως θέλεις. Υπάρχει καλύτερη προπόνηση που να "αγαπά" η καραντίνα; 

Reebok Nano X1
Reebok Nano X1

Αθλητικά παπούτσια Reebok Nano X1, θα τα βρεις εδώ.

2.Υγιές σώμα και πνεύμα

Εδώ και αρκετά χρόνια η yoga, το Pilates και γενικά τα είδη άσκησης όπου χρησιμοποιείται σε σημαντικό βαθμό ο νους υπήρχαν στα trends των πιο μυημένων σε ανατολικές φιλοσοφίες. Η πανδημία, όμως, τους έδωσε ώθηση. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι πλέον επιθυμούν να συνδυάσουν τη σωματική προπόνηση με την ψυχική χαλάρωση, αλλά και την πνευματική ανάταση. Αυτή η επιθυμία προβάλλει όχι μόνο από το άγχος που σχετίζεται με τη δουλειά, αλλά και από το στρες της ανατροφής των παιδιών ή από οικονομικούς και υγειονομικούς φόβους που τώρα είναι πιο έντονοι. 

3.Outdoor προπόνηση 

Μια άλλη τάση που θα αναπτυχθεί εκ νέου είναι η προπόνηση με εκπαιδευμένους προπονητές σε εξωτερικό χώρο. Όχι αυτή τη φορά με ασκήσεις που θα κάνεις μόνη σου ή παρέα με τη φίλη σου, αλλά οργανωμένες προπονήσεις, με σχέδιο και πλάνο φυσικής κατάστασης. Η εντατική προπόνηση είναι πολύ λιγότερο επικίνδυνη σε εξωτερικούς χώρους απ’ ό,τι σε εσωτερικούς, το γνωρίζουμε πλέον καλά. Έτσι, σταδιακά θα δούμε όλο και περισσότερο εξοπλισμό και δραστηριότητες να μετακινούνται από μέσα προς τα έξω.

Reebok Nano X1
Reebok Nano X1

Αθλητικά παπούτσια Reebok Nano X1, θα τα βρεις εδώ.

4.Εξατομίκευση

Η εξατομίκευση σταδιακά θα κατακτά όλο και περισσότερους τομείς της ζωής μας. Επομένως, όσοι προσφέρουν υπηρεσίες θα πρέπει να αναπτύξουν τις δραστηριότητές τους με βάση αυτές τις επιθυμίες. Είτε πρόκειται για την πολύ καινούρια τάση της beer yoga (υβριδική μορφή yoga σε μπιραρίες, όπου πίνεις μια γουλιά μπίρας μετά την εκτέλεση της asana), είτε για την όσο το δυνατό γρηγορότερη αυτοβελτίωση μέσω προπόνησης υψηλής έντασης ή της νέας προπόνησης glide fit (ασκήσεις πάνω σε επιπλέοντα στρώματα), η διαφοροποιημένη και στοχευμένη προπόνηση θα είναι πλέον υποχρεωτική.

Reebok Nano X1
Reebok Nano X1

Αθλητικά παπούτσια Reebok Nano X1, θα τα βρεις εδώ.

5.Το διαδίκτυο παίρνει τα ηνία 

Στην εποχή των κλειστών γυμναστηρίων ακόμα περισσότεροι λάτρεις του αθλητισμού και της φυσικής κατάστασης έχουν στραφεί σε διαδικτυακές προσφορές. Για παράδειγμα, αν σου αρέσει το spinning, σίγουρα έχεις ήδη καταλάβει τη δυνατότητα που σου προσφέρεται μέσω Διαδικτύου να συνδεθείς με fans του ίδιου είδους άσκησης από όλο τον κόσμο και να εξασκηθείτε όλοι μαζί σε μια νέα εικονική πραγματικότητα. Και, ναι, μέχρι και σε εικονικούς αγώνες μπορείτε να συμμετάσχετε... άγνωστο είναι μόνο το πώς θα παραλάβετε τα μετάλλια!

Reebok Nano X1
Reebok Nano X1

To Nano X1 της Reebok φαίνεται -και είναι- έτοιμο να αντιμετωπίσει κάθε fitness πρόκληση που θα θέσεις στον εαυτό σου. Tο κομψό σχήμα και ο σχεδιασμός του επιτρέπουν την επίτευξη μέγιστης ταχύτητας, σε ένα πλαίσιο σταθερότητας και υποστήριξης, σε κάθε είδος προπόνησης. Το Nano X1 αποτελεί την εξέλιξη του δημοφιλούς training shoe, σχεδιασμένο για να είναι τόσο ευέλικτο όσο ο πιο παθιασμένος λάτρης του fitness, για τον οποίο και δημιουργήθηκε.

Info

Βρες το στο www.reebok.com/gr/nano_x1 και σε επιλεγμένα καταστήματα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i