To μυστικό για να έχεις μεγαλύτερη απόδοση στο τρέξιμο

Ποτέ πριν η βέλτιστη απόδοση στο τρέξιμο δεν ήταν τόσο εύκολη υπόθεση.

τρέξιμο Adidas

Η πολιτιστική νόρμα γύρω από το τρέξιμο, θέλει τον δρομέα να ξεπερνά τα όριά του και να είναι η καλύτερη εκδοχή του κάθε φορά, με εξελικτική πορεία. Αυτό καθορίζεται, τις περισσότερες φορές, με το "να τρέχεις όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και για όσο το δυνατόν περισσότερο".

Πόσες είναι οι φορές που το κίνητρό σου για τρέξιμο προήλθε από την επιθυμία να ξεπεράσεις το προσωπικό σου ρεκόρ; Αυτός είναι και ένας από τους πολλούς λόγους που ορίζουμε την προσωπική μας απόδοση με αριθμητικά στοιχεία: επειδή μπορεί να εκδηλωθεί σε συναισθηματική "επένδυση" και να προσφέρει μια ισχυρή βάση για τη ρουτίνα σου στο τρέξιμο. Είναι πιο πιθανό να βασίσεις την αυτοπεποίθησή σου ως δρομέας σε ένα απτό σημείο δεδομένων (έναν αριθμό), παρά στα μη μετρήσιμα οφέλη του τρεξίματος που μπορεί να βιώνεις διανοητικά ή συναισθηματικά.

Το να είσαι, λοιπόν, αποδοτικότερη στο τρέξιμο είναι μία τακτική που θα σε ωφελήσει, ακόμα και αν έχεις βάλει αυτόν τον τρόπο άσκησης στην καθημερινότητά σου εντελώς ερασιτεχνικά. Το να είσαι ανταγωνιστική ως προς τον εαυτό σου και να χρησιμοποιείς αυτόν, ως σημείο αναφοράς για το προσωπικό σου, καλύτερο ρεκόρ κάθε φορά – μια υπενθύμιση του τι μπορεί να καταφέρει κανείς εάν βασιστεί πραγματικά στον εαυτό του – θα αναβαθμίσει την εμπειρία σου στο τρέξιμο και θα αποτελέσει έναν ακόμα παράγοντα για να το βάλεις σταθερά και μόνιμα στη ζωή σου.

Κάθε runner είναι διαφορετικός: η αντοχή του, ο τρόπος με τον οποίο το τρέξιμο επηρεάζει το σώμα και το μυαλό του και ο τρόπος με τον οποίο θέλει να βελτιώσει τις επιδόσεις του μπορεί να διαφέρουν σημαντικά. Όμως, υπάρχουν κάποιες σταθερές για το πώς μπορείς να γίνεις πιο αποδοτική στο τρέξιμο.  

Για παράδειγμα, αν αυξήσεις τον εβδομαδιαίο ρυθμό σου κατά 20% περισσότερο από τον μέσο όρο των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων, αυξάνεις ελαφρώς τον κίνδυνο τραυματισμού και αυτός ο κίνδυνος γίνεται τρεις έως πέντε φορές μεγαλύτερος εάν έχεις μια απότομη αύξηση 50 έως 60 τοις εκατό.

Επίσης, η συνέπεια φέρνει στη ζωή μας, μακροπρόθεσμα και τις συνήθειες, και οι συνήθειες μπορεί να είναι μια περίπλοκη αλλά πραγματικά ανταποδοτική πτυχή της ζωής μας. Η διατήρηση μιας συνήθειας είναι αλληλένδετη με τη δραστηριότητα.

Τέλος, ο εξοπλισμός είναι το μεγαλύτερο μυστικό για να έχεις την καλύτερη δυνατή απόδοση, και σε αυτό - ειδικά εάν είσαι γυναίκα, καθώς αυτή τη φορά η εστίαση γίνεται στο γυναικείο running community - έχεις ως καλύτερο σύμμαχό σου την adidas. 

Πώς; Η εταιρεία παρουσιάζει τις νέες εκδόσεις των δύο πιο επιτυχημένων running παπουτσιών του brand: το Ultraboost 22 σε νέα απόχρωση και το ολοκαίνουργιο SOLARGLIDE 5. Και οι δύο εκδόσεις, είναι αφιερωμένες στις γυναίκες runners και πάνε ένα βήμα παραπέρα τη δέσμευση της adidas ως προς το ασφαλές τρέξιμο των γυναικών, μέσα από μια σειρά καινοτομιών. 


adidas
adidas

adidas Ultraboost 22

Η νέα έκδοση του Ultraboost έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά από μια γυναικεία ομάδα, που το επανασχεδίασε ώστε να παρέχει στους δρομείς 4% περισσότερη επιστροφή ενέργειας στην πρώτη γραμμή απ’ ότι το γυναικείο Ultraboost 21.

Αξιοποιώντας τις ειδικές γνώσεις για τις γυναίκες και χρησιμοποιώντας μια διαδικτυακή βάση δεδομένων ανατομίας με 1,2 εκατομμύρια σαρώσεις ποδιών, το νέο μοντέλο είναι ειδικά σχεδιασμένο για να προσφέρει μια βελτιωμένη εφαρμογή 360 μοιρών προς το γυναικείο πόδι.

SOLARGLIDE
adidas

adidas Solarglide 5

To Solarglide, το αγαπημένο παπούτσι των runners, επιστρέφει σε νέα έκδοση που είναι απόλυτα προσαρμοσμένη στις ανάγκες του γυναικείου ποδιού.

Κατασκευασμένο με γνώμονα το καθημερινό τρέξιμο, διαθέτει Bubble Boost, μια ενδιάμεση σόλα που αποτελείται από εκατοντάδες κάψουλες Boost οι οποίες είναι συγχωνευμένες και έτοιμες να "εκραγούν" παρέχοντας περισσότερη ενέργεια και ώθηση σε κάθε βήμα. 

Ακόμα, με το ανανεωμένο LEP 2.0 που βρίσκεται ανάμεσα στο Bubble Boost και στο Control Platform, οι δρομείς μπορούν να έχουν μια πιο ομαλή διαδρομή στο τρέξιμό τους.

Η καινούργια απόχρωση Ultraboost 22 καθώς και το νέο Solarglide 5 είναι διαθέσιμα στο adidas.gr, στα καταστήματα adidas, καθώς και σε συνεργαζόμενα καταστήματα αθλητικών ειδών.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i