Ρούλα Ρέβη: "Καμία γυναίκα που δεν ιδρώνει, παραμένει βαμμένη, περιποιημένη και χαμογελαστή δεν κάνει αληθινή γυμναστική"

Η γνωστή φωτογράφος μίλησε για τις φορές που η ενασχόλησή της με τον αθλητισμό λειτούργησε θεραπευτικά τόσο για το σώμα, όσο και για την ψυχή της.

Ρούλα Ρεβη Instagram @roula.revi

Έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές στα οφέλη που παρέχει η τακτική άσκηση στο σώμα. Καλύτερη φυσική κατάσταση, ενδυναμωμένοι μύες, καλοσχηματισμένη σιλουέτα, απώλεια περιττών κιλών είναι μερικά από τα "καλά" της γυμναστικής. Όμως η άσκηση και γενικότερα η ενασχόληση μας με τον αθλητισμό προσφέρει πολλά περισσότερα από τα προφανή ή ορατά αποτελέσματα που συνήθως αναζητούμε. Είναι τρόπος ζωής, αξία υψίστης σημασίας που καλλιεργεί σώμα και πνεύμα, χωρίς να σχετίζεται απαραιτήτως με τα σημερινά πρότυπα ομορφιάς.

Την υπενθύμιση αυτή φρόντισε να πραγματοποιήσει η Ρούλα Ρέβη μέσω μιας μακροσκελούς ανάρτησης στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram. Η γνωστή φωτογράφος, ποζάροντας ανέμελη πάνω σε έναν διάδρομο γυμναστικής, μίλησε για τη σχέση της με την εν λόγω αξία καθώς και για τα συναισθήματα χαράς που συνεχίζει να κερδίζει μέσω της τακτικής άσκησης. Όπως εύστοχα επισημαίνει, η "αληθινή γυμναστική" απέχει σημαντικά από την "τέλεια" εικόνα που προβάλουν τα social media, όμως η κούραση και η σκληρή προσπάθεια προσφέρει ανεκτίμητη ανταμοιβή στο τέλος.

"Απέναντι από το δωμάτιο μου σαν παιδί κοιτούσες Και έβλεπες το Καραϊσκάκη ,τόσο κοντά που νόμιζες πως μπορείς να αγγίξεις το γήπεδο με το χέρι σου , ήμουν τυχερή , επειδή ήμουν ένα παιδάκι μέσα στην τσίτα και θες από ένστικτο τα απογεύματα έτρεχα εκεί για στίβο, είχα περάσει από όλα τα αθλήματα, έβρισκα Χαρά και μάλλον οι ορμόνες του αθλητισμού με έκαναν να είμαι μέχρι και ευτυχής θα έλεγα. Μετά έγινα αθλήτρια του πινγκ πονγκ για πολλά χρόνια πήγαινα στο γήπεδο και έπαιζα με ρομπότ μέχρι τέλους, η μάνα μου με μάζευε ημιλιπόθυμη . Μετά έγινα και διαιτητής σε αγώνες στο ειρήνης και φιλίας, και μετά αν όλα ήταν ρόδινα στη ζωή μου θα συνέχιζα αλλά δεν ήταν …

Ποτέ δεν σταμάτησα τη γυμναστική, ναι έχω κάνει διαλείμματα όχι απείρως μεγάλα αλλά όταν γέννησα μπήκα κατευθείαν γιατί μου έλειπε η Χαρά του μετά τη γυμναστική, τώρα κάνω πιο συνειδητά αυτά που θέλω όμως κουράζομαι μερικές μέρες δεν θέλω και επιμένω και μετά πετάω. Όταν έχω τις κλειστές μου περπατάω μόνη μου και αυτό είναι οκ και πολύ καλό. Το σώμα σε ανταμείβει , δυναμώνει σου λέει ευχαριστώ , προχώρα. Είναι μεγάλο αντικαταθλιπτικό η γυμναστική, όλα τα συστατικά της Χαράς είναι μέσα στο σώμα μας εκεί και περιμένουν να απελευθερωθούν.

Σήκω και κάνε ένα μικρό βήμα κάθε μέρα, η αυτοπεποίθηση σου θα απογειωθεί και θα ανακαλύψεις σημεία στο κορμί σου που είχες ξεχάσει πως υπάρχουν. Μην αγχώνεσαι με αυτά που βλέπεις στο Ινστα , μου έλεγε ο Γυμναστής μου πως μόνο με επιμονή και υπομονή θα δεις αποτέλεσμα δεν υπάρχει κανένα μυστικό και καμία γυναίκα που δεν ιδρώνει και παραμένει βαμμένη και περιποιημένη και χαμογελαστή δεν κάνει αληθινή γυμναστική να δες τις αθλήτριες όλες έχουν δουλέψει σκληρά. Μην φοβάσαι πως έχεις πρόβλημα επειδή σε ένα μήνα δεν βλέπεις αποτέλεσμα άρα δεν είσαι καλή. Πρέπει να το δουλέψεις για να το πάρεις πίσω, χαλαρά ήρεμα, χωρίς άγχος καντο για εσένα όχι για το Ινσταγκραμ" σημείωσε χαρακτηριστικά στη λεζάντα της δημοσίευσης.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Roula Revi (@roula.revi)

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i