Οι καλύτεροι συνδυασμοί σούπας για γρήγορη απώλεια βάρους

Το χειμωνιάτικο γεύμα που θα σε βοηθήσει να χάσεις εύκολα περιττά κιλά.

συνδυασμοί σούπας iStock

Οι σούπες είναι το ιδανικό γεύμα για τις κρύες ημέρες του χειμώνα. Όχι μόνο είναι θρεπτικές και νόστιμες, λόγω των συστατικών που περιέχουν αλλά μπορούν να σε βοηθήσουν να ξεφορτωθείς εύκολα και σε μικρό χρονικό διάστημα, τα περιττά κιλά που επιθυμείς. Για να το πετύχεις αυτό, φυσικά πρέπει να διαλέξεις τον κατάλληλο συνδυασμό υλικών μέσα από την μεγάλη ποικιλία που διατίθενται στις αγορά, προσθέτοντας εκείνα που θα σε κρατήσουν χορτάτη για περισσότερες ώρες, ενώ θα κατευνάσουν τυχόν απρόοπτες λιγούρες για τσιμπολογήματα. Οι παρακάτω προτάσεις είναι αποδεδειγμένα οι καλύτεροι συνδυασμοί:

Σούπα καρότο και τζίντζερ

Όπως πιθανότατα ήδη να γνωρίζεις, τα καρότα δεν είναι μόνο εξαιρετική πηγή βήτα-καροτίνης, και βιταμίνης C, αλλά και βασικό συστατικό στην απώλεια βάρους. Μια μελέτη του 2020 που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Nutrients" διαπίστωσε ότι, μεταξύ μιας ομάδας 16 λαχανικών, τα καρότα κατατάσσονται στην πέμπτη θέση καλύτερα για την προώθηση της απώλειας βάρους στις γυναίκες. Μια μετα-ανάλυση του 2019 που παρουσιάστηκε στο "Critical Reviews in Food Science and Nutrition" συμπέρανε ότι η κατανάλωση τζίντζερ σχετίζεται με μεγαλύτερη απώλεια βάρους μεταξύ 473 ενηλίκων που μελετήθηκαν, κάνοντας τον συνδυασμό καρότου-τζίντζερ έναν δυναμικό σύμμαχο στην προσπάθεια σου να χάσεις βάρος.

Σούπα κολοκύθα και κύμινο

Με μόλις 63 θερμίδες και τρία γραμμάρια φυτικών ινών, η κολοκύθα είναι μια χορταστική προσθήκη σε κάθε γεύμα. Σύμφωνα με μια μελέτη του 2019 που δημοσιεύτηκε στο "The Journal of Nutrition", η κατανάλωση επιπλέον τεσσάρων γραμμαρίων φυτικών ινών την ημέρα σε συνδυασμό με μια δίαιτα μειωμένων θερμίδων, συνδέεται με μεγαλύτερη απώλεια βάρους σε διάστημα έξι μηνών από τη μείωση των θερμίδων μόνο. Μια μελέτη του 2014 που δημοσιεύτηκε στο "Complementary Therapies in Clinical Practice" επισήμανε επίσης ότι παχύσαρκες γυναίκες που πρόσθεταν έξι γραμμάρια σκόνης κύμινο στα καθημερινά γεύματά τους έχασαν βάρος, πόντους από την περίμετρο της μέσης και περιττό λίπος. Επομένως, συνδυάζοντας τα δύο αυτά συστατικά σε μια σούπα, έχεις έτοιμη μια συνταγή για εύκολη απώλεια κιλών.

Σούπα με λευκά φασόλια και kale

Όπως απέδειξε σχετική έρευνα, τα φασόλια συμβάλλουν σημαντικά στην απώλεια βάρους, καθώς το γεύμα αυτό βοήθησε παχύσαρκα άτομα να απαλλαγούν από περιττά κιλά σε διάστημα 35 ημερών. Σε συνδυασμό με τα πέντε γραμμάρια χορταστικών φυτικών ινών που θα λάβεις από κάθε φλιτζάνι μαγειρεμένο kale, έχεις ένα μοναδικό συνδυασμό για μείωση βάρους.

Δέκα αγαπημένες μας συνταγές για σούπες από σεφ, διαιτολόγους και bloggers

Συνταγή για σούπα βελουτέ καρότου, όλο άρωμα και γεύση

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i