Πόσο καιρό πρέπει να γυμναστείς για να δεις αποτελέσματα

Όπως καταλαβαίνεις, πρόκειται για ένα πολύπλοκο ζήτημα, το οποίο εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.

exersice istock

Η γυμναστική είναι ένα ταξίδι προς μια πιο υγιή εκδοχή του εαυτού σου και η κατανόηση του χρόνου που χρειάζεται για να δεις αποτελέσματα μπορεί να είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση των κινήτρων και την επίτευξη των στόχων σου.

Ακολουθεί ένας οδηγός σχετικά με τον εκτιμώμενο χρόνο που χρειάζεται για να δεις αλλαγές σε διάφορους τομείς της υγείας και της ευεξίας σου, από την απώλεια βάρους έως τη βελτίωση της ψυχικής υγείας.

Απώλεια βάρους

Για όσους επιθυμούν να χάσουν κιλά, ο συνδυασμός τακτικής άσκησης και κατάλληλης διατροφής είναι ζωτικής σημασίας. Σε γενικές γραμμές, μπορείς να περιμένεις να δεις αποτελέσματα στη ζυγαριά σε περίπου έναν μήνα, αν παραμένεις συνεπής και ακολουθήσεις μια δίαιτα με περιορισμένες θερμίδες.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμάσαι ότι ο πραγματικός στόχος είναι η υιοθέτηση υγιεινών συνηθειών μακροπρόθεσμα.

Ανάπτυξη των μυών

Η διαδικασία της μυϊκής ενδυνάμωσης απαιτεί χρόνο και αφοσίωση. Οι αρχάριοι μπορεί να παρατηρήσουν αλλαγές στους μύες τους μετά από 4-6 εβδομάδες προπόνησης, ενώ τα πιο έμπειρα άτομα μπορεί να χρειαστούν έως και 12 εβδομάδες για να δουν πιο σημαντικά αποτελέσματα.

Εκτός από την άσκηση, μια διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνες είναι απαραίτητη για τη μυϊκή ανάπτυξη.

Βελτίωση της αντοχής

Αν ο στόχος σου είναι να αυξήσεις την αερόβια ικανότητα και τη σωματική σου αντοχή, προπονήσεις όπως η HIIT (διαλειμματική προπόνηση υψηλής έντασης) θα είναι οι σύμμαχοί σου.

Με συνέπεια και ένα κατάλληλο σχέδιο, μπορείς να περιμένεις να δεις βελτιώσεις στην καρδιοαναπνευστική σου αντοχή σε μόλις 4-6 εβδομάδες. Θα αισθάνεσαι ικανός να τρέχεις ή να συμμετέχεις σε απαιτητικές σωματικές δραστηριότητες για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα, χωρίς να κουράζεσαι εύκολα.

Οφέλη για την ψυχική υγεία

Η άσκηση είναι ένας ισχυρός σύμμαχος για την ψυχική υγεία. Αμέσως μετά από την προπόνηση, θα νιώσεις ευεξία χάρη στην απελευθέρωση ενδορφινών. Αυτές οι φυσικές ορμόνες παρέχουν ένα αίσθημα ευφορίας και μειώνουν το στρες.

Μετά από 4-6 εβδομάδες τακτικής ρουτίνας, μπορεί να βιώσεις βαθύτερες αλλαγές, όπως καλύτερη ρύθμιση του ύπνου, αυξημένες δυνατότητες διαχείρισης του στρες και συνολική βελτίωση της διάθεσης.

Η συνέχεια στο esquire.com.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i