5 συνήθειες που απεχθάνονται οι πραγματικά έξυπνοι

Για τσέκαρε, είσαι όντως τόσο ευφυής;

συνηθειες εξυπνων ανθρωπων iStock

Αν είσαι πραγματικά έξυπνος και επιτυχημένος στη δουλειά σου, τότε είναι πολύ πιθανό να ξέρεις και να κάνεις ήδη ό,τι λέμε παρακάτω. Αν όχι, συνέχισε απλώς να διαβάζεις γιατί όπως όλα δείχνουν, σήμερα θα σου αλλάξουμε τη ζωή.

Αν δηλαδή θέλεις να θεωρείσαι έξυπνος, επιτυχημένος και να είσαι πραγματικά χαρούμενος (τουλάχιστον με τον εαυτό σου), τότε πρέπει να αποφύγεις τις 5 παρακάτω συνήθειες χθες. 

1. Τα ίδια λάθη 

Λάθη κάνουμε όλοι. Λάθη κάνουν φυσικά και οι έξυπνοι άνθρωποι. Το θέμα είναι να μην επαναλαμβάνεις τα ίδια, ξανά και ξανά, αλλά να μαθαίνεις από αυτά αναλύοντας πώς συνέβησαν και γιατί. Μην ξεχνάς άλλωστε πως ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των ευφυών ανθρώπων είναι το άνοιγμά τους στην εποικοδομητική κριτική. Ε λοιπόν, κρίνε εσένα, όσο πιο αντικειμενικά μπορεί και πήγαινε παρακάτω, έστω με νέα λάθη.

2. Η επιρροή από τον περίγυρο 

Η κριτική σκέψη και η ικανότητα ανεξάρτητου συλλογισμού είναι δύο από τα πλεονεκτήματα που συνήθως διαθέτουν οι ευφυείς άνθρωποι. Αξιολόγησε μόνος σου τις πληροφορίες, πάρε τις δικές σου, τεκμηριωμένες αποφάσεις και μην υποκύψεις ούτε στιγμή σε εξωτερικές πιέσεις. Σκέψου απλώς λογικά, και πράξε ανάλογα. 

Δείτε περισσότερα στο esquire.com.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i