Παρίσι 2024: Οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν με απόλυτη ισότητα φύλων για πρώτη φορά στην ιστορία

Plus: 4 urban sports κάνουν το ντεμπούτο τους ως Ολυμπιακά αθλήματα (breakdancing, skateboard, sport climbing και surfing).

dancing-woman-picture-id154885561

Το εκτελεστικό Συμβούλιο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής ολοκλήρωσε τη συνεδρίασή του τη Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2020, και ανακοίνωσε τις αλλαγές που θα δούμε στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Παρίσι 2024: Οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν με απόλυτη ισότητα φύλων για πρώτη φορά στην ιστορία - εικόνα 1

Κυρίαρχη είδηση είναι η απόλυτη ισότητα των δύο φύλων, που θα δούμε για πρώτη φορά στο Παρίσι το 2024, και αποτελεί μια ιστορική εξέλιξη για τον θεσμό.

Συγκεκριμένα, στο Παρίσι θα δούμε συμμετοχή ανδρών και γυναικών σε αναλογία 50 - 50, σε αντίθεση με το Ρίο το 2016, που είδαμε γυναίκες σε ποσοστό 45,6% και τους επερχόμενους αγώνες του Πεκίνο όπου οι γυναίκες θα κατέχουν το 48,8% της αναλογίας.

Τέσσερα urban sports γίνονται Ολυμπιακά αθλήματα! 

Η δεύτερη μεγάλη ανακοίνωση ήταν τα αθλήματα που έρχονται για να προσελκύσουν νεανικό κοινό στην μετά - covid19 εποχή. Τέσσερα urban sports δίνουν νέα πνοή στον θεσμό, και αυτά είναι: το breakdancing, που ντεμπούτο θα κάνει στο Παρίσι, το skateboard, sport climbing και surfing, που για πρώτη φορά θα δούμε στο Πεκίνο.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i