Yogasthenics: Η πρωτότυπη προπόνηση που συνδυάζει ασκήσεις καλλισθενικής, ενόργανης γυμναστικής και Yoga

Μπορείς να βρεις και ηλεκτρονικά μαθήματα στο mandala Institute, το πρωτότυπο Κέντρο Ολιστικής Ευεξίας.

young-woman-doing-yoga-meditation-and-stretching-exercises-picture-id584584526

Ο Γιώργος, σχεδόν καρμικά, μυήθηκε στη yoga από την ηλικία των 17 ετών μόλις, πολύ πριν γίνει της μόδας. Αμέσως μαγεύτηκε από τον συνδυασμό της ηρεμίας και της επαφής που πετύχαινε με τον εαυτό του κι έτσι κατάφερε να παραμείνει πιστός στην πρακτική του, παρά τους εξαντλητικούς ρυθμούς της τότε δουλειάς του. Μετά από περισσότερα από 10 χρόνια εμπειρίας, συνειδητοποίησε πως τελικά αυτός ήταν ο δρόμος που έπρεπε να ακολουθήσει στη δική του ζωή.

Yogasthenics: Η πρωτότυπη προπόνηση που συνδυάζει ασκήσεις καλλισθενικής, ενόργανης γυμναστικής και Yoga - εικόνα 1

Έτσι ξεκίνησαν οι εκπαιδεύσεις του που σήμερα περιλαμβάνουν από Hatha Yoga, Aerial Yoga (ήταν ο πρώτος πιστοποιημένος δάσκαλος στα Νότια Προάστια), Groovykids Yoga, μασάζ (αθλητικό, αγιουβερδικό) μέχρι βελονισμό. Μάλιστα, επιδιώκοντας μία ολιστική θεραπευτική προσέγγιση, αυτήν την περίοδο εκπαιδεύεται στο holistic coaching. 

Θέλοντας να ανεβάσει το προσωπικό του επίπεδο πρακτικής στράφηκε στην καλλισθενική γυμναστική, εντυπωσιάστηκε με τα αποτελέσματα και σταδιακά δημιούργησε τη μέθοδο Yogasthenics. Πρόκειται για ένα πρωτότυπο σύστημα με έναν συνδυασμό ασκήσεων καλλισθένικης και ενόργανης γυμναστικής έχοντας ως βάση τη Yoga. Συνεπώς, παρότι είναι κάτι που έχει τις ρίζες του πολύ παλιά, ταυτόχρονα είναι νέο ως προς τον συνδυασμό της “προπόνησης δύναμης” με την “προπόνηση ευλυγισίας”. Στόχος της συγκεκριμένης μεθόδου είναι, απευθυνόμενο σε όλα τα επίπεδα ασκούμενων, να βελτιωθεί η κινητικότητα και να αυξηθεί το εύρος κίνησης για μία πιο ισορροπημένη πρακτική, ανεβάζοντας το επίπεδο της δύναμης και μειώνοντας τους κινδύνους για τραυματισμούς. Η μέθοδος Yogasthenics μπορεί να εφαρμοστεί από αρχάριους ασκούμενους μέχρι εκπαιδευτές ή και επαγγελματίες αθλητές που θέλουν να δώσουν μία ώθηση στις επιδόσεις τους.

Το 2008, με τη σύζυγό του και ψυχολόγο Κατερίνα Κανελλοπούλου ίδρυσαν το mandala Institute, ένα πρωτότυπο Κέντρο Ολιστικής Ευεξίας που συνδυάζει δημιουργικά επιστήμες από τον κλάδο της Ψυχολογίας, της Γιόγκα, του Διαλογισμού, της Coaching Ψυχολογίας, της Συμβουλευτικής & της Ψυχοθεραπείας για μια πλήρη ανάπτυξη και εξέλιξη σε όλα τα επίπεδα της ανθρώπινης ύπαρξης: νους, σώμα, συναίσθημα, πνεύμα. 

Ακόμα και σήμερα, μες τη δυστοπία που ζούμε, το mandala institute παραμένει διαθέσιμο είτε ηλεκτρονικά είτε δια ζώσης – ανάλογα την υπηρεσία που χρειάζεται ο καθένας - μειώνοντας τις αποστάσεις μέσω της τεχνολογίας ώστε να μην σταματάμε τη ζωή και την εξέλιξή μας, παρά τις αντιξοότητες. Μπορεί να  προτιμάται η ανθρώπινη επαφή και τα δια ζώσης μαθήματα/σεμινάρια ωστόσο, αυτήν την περίοδο περισσότερο από ποτέ, χρειάζεται να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα μέσω της άσκησης, του διαλογισμού και της ψυχολογικής υποστήριξης ώστε να παραμείνουμε ψυχικά και σωματικά υγιείς. 

www.mandala.gr

210.64 03 224  

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i